Stor fare for flystreik

Det er stor fare for flystreik fra klokka 8 fredag morgen. Det megles for fullt, men Avinor og ansatte ved norske lufthavner står langt fra hverandre.

fly

Det er stor fare for streik ved en rekke flyplasser rundt om i landet fra fredag 16. mai.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

– Det er ikke så mye å si, vi holder på, men det er fortsatt særdeles langt mellom partene, sier riksmeklingsmann Svein Longva.

Dersom Longva ikke lykkes, blir flyplassene i Bergen, Kristiansund, Molde, Mo i Rana, Mosjøen og Harstad/Narvik lufthavn stengt på grunn av streik.

Les også: Forbered deg på flystreik

Minst 18.000 flypassasjerer vil da bli rammet. I første omgang vil 220 flyplassansatte legge ned arbeidet.

Årsaken til at flyplassene må stenge, er blant annet at en eventuell streik vil omfatte personell som inngår i brann- og redningstjenestene.

Pengene tilbake

– De som ikke reiser på grunn av streiken, kan få refundert billettpengene, opplyser informasjonssjef Knut Morten Johansen.

– Vi gjør så godt vi kan for å redusere ulempene for passasjerene i en konflikt der vi bare er en tredje part, sier Johansen som forteller at passasjerene vil bli kontaktet med informasjon på mobiltelefon.

Gjennom meklingen skal partene forsøke å bli enige om lønnstillegg, ulempetillegg og andre spørsmål i oppgjøret.

Megling på overtid

Det er medlemmer i Norsk Tjenestemannslag og El & IT-forbundet som vil gå til streik dersom partene ikke blir enige.

Riksmeglingsmann Svein Longva har frist på seg fram til midnatt, men det var helt klart at det ville bli megling på overtid.

Flyavgangene går som normalt fram til kl. 8 i morgen tidlig, selv om det skulle bli brudd i meklingen etter midnatt. Det har partene blitt enige om.