Hopp til innhold

Stoltenberg: - Alvorlig sak

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier Økokrims siktelse mot DnB NOR og to ansatte i DnB NOR Markets viser at dette er en alvorlig sak.

Statsminister Jens Stoltenberg

Statsministeren mener det er viktig å komme til bunns i saken.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

- Det viser at dette er en alvorlig sak og at det er viktig at Økokrim og Kredittilsynet kommer til bunns i saken og får alle kortene på bordet, sier Stoltenberg til NRK.

DnB NOR og to ansatte er i dag siktet for brudd på verdipapirhandelloven etter salg av statsobligasjoner i dagene på regjeringen la fram sin redningspakke for bankene.

Vil ikke spekulere i Bjerkes fremtid

Økokrim mener det er grunn til å mistenke at banken har misbrukt innsideinformasjon den fikk før krisepakken ble lagt fram.

- Hvilke konsekvenser kan dette få for konsernledelsen og konsernsjef Rune Bjerke?

- Det mener jeg det er helt feil å spekulere i nå. Her er det viktig at alle følger spillereglene og at Økokrim får gjort jobben sin. Det avgjørende er at det bli full avklaring om hva som har skjedd, sier Stoltenberg til NRK.

- Nyttig med rask avklaring

Rapporten konkluderer også med at offentlige myndigheter ikke har gjort noe klanderverdig, selv om konsernsjefen i DnB NOR var i kontakt med statsministerens kontor i dagene før pakken ble presentert.

Stoltenberg har i dag merket seg at Kredittilsynet har slått fast at det ikke er gitt informasjon på en gal måte fra Norges Bank, Statsministerens kontor eller Finansdepartementet.

- Det er en nyttig og viktig avklaring, og det er bra den kom så raskt.

Les: Siktelse mot DnB NOR

- Gjort jobben sin

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) berømmer Kredittilsynet for å gjøre jobben sin etter at DnB NOR og to meglere i banken er siktet for brudd på reglene om innsidehandel.

Les: - Som lyn fra klar himmel

Finansministeren befant seg i Økokrims lokaler på demonstrasjon av etatens nye våpen i kampen mot hvitvasking, da nyheten om at DnB NOR og to ansatte var blitt anmeldt av Kredittilsynet ble kjent.

- Kredittilsynet har gjort jobben sin. De har gått inn i denne saken og funnet forhold de mener skal anmeldes. Det har de gjort og nå er det Økokrim som gjør sin jobb. Dette er etter boka og slik det skal gjøres, sier Kristin Halvorsen til NTB.

Lettet

Hun presiserer at hun som statsråd ikke kan mene noe om den konkrete saken ettersom den skal håndteres av de rette myndigheter. Likevel uttrykker hun lettelse over at det ikke ser ut til at salget av obligasjoner fra DnB NOR skyldes lekkasjer fra myndighetene.

- Det jeg er glad for, er at Kredittilsynet ikke har funnet noe som peker i retning av at det er gått noen type innsideinformasjon som har blitt gitt videre fra offentlige myndigheter, sier Halvorsen.