Hopp til innhold

Statoil/Hydro til Stavanger

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) slår fast at det nye hovedkontoret til det sammenslåtte Statoil/Hydro skal ligge i Stavanger.

Snorre B
Foto: Statoil / Øyvind Hagen

I dag inviterer departementet til samråd om fusjonen mellom Statoil og Hydro, men Enoksen levner ingen tvil om hvor selskapet skal ha hovedsete.

- Det har aldri vært planen i denne fusjonen at det skulle være en forretningsadresse på papiret. Til det er Stavanger-miljøet altfor stort og tungt. Stavanger blir forretningskontoret og dermed også hovedkontoret, sier han til NRK.

Det er Statoil og Hydro som sier at det sammenslåtte selskapet skal ha forretningsadresse i Stavanger. Det har mange politikere antatt ville innebære en svekkelse av  Statoil i Stavanger. 

- Har fungert

Flere fremtredende politikere fra regjeringspartiene vil imidlertid  ha ledelsen også for internasjonal avdeling i Stavanger.

Energipolitisk talsmann for Arbeiderpartit, Tore Nordtun, mener det ville være feil å plassere den internasjonale avdelingen i Oslo.

– Det er udiskutabelt. Like siden Statoil ble dannet i 1972 har disse miljøene vist seg å fungere på en meget vellykket måte. Hvorfor skal man da knuse det som er bygget opp, sier han til Bergens Tidende.

Tidligere denne uken gikk SVs parlamentariske leder Inge Ryan ut og pekte på Stavanger som hovedsete for Statoil/Hydro  samtidig som også han tok til orde for at internasjonal avdeling skal ligge i Stavanger.

Selskapene vil ha ledelsen av internasjonal avdeling til Oslo, ifølge informasjonsdirektør i Statoil Ola Morten Aanestad:

– Det var det som lå til grunn da fusjonen ble lansert, og det står fortsatt ved lag, sier han.

SE VIDEO: Giganten til Stavanger