NRK Meny
Normal

Skjebnedag i SAS

I dag avholder SAS-konsernet styremøtet som kan kaste selskapet ut i nytt kaos om det vedtas å selge datterselskaper. Styremøtet avsluttes etter planen klokken 19 i kveld.

SAS
Foto: JOHAN NILSSON / AFP

Les: - SAS beholder datterselskaper

  NETT-TV: 10 000 frykter for jobbene sine

 

 

 

Klokken ett i dag starter styremøtet SAS-konsernet som kan kaste flyselskapet ut i nytt kaos. De ansattes fagforeninger har sagt klart fra om at et vedtak om salg av datterselskaper, kommer til å skape sterke reaksjoner blant de ansatte.

Så sterke reaksjoner at det kan gå utløse sykdom og dermed ramme trafikken.

Og fagforeningsveteran i SAS, Asbjørn Wikestad, gjør det klart overfor NRK at også et delvis salg av bakketjenestene kommer til å bli tatt særdeles dårlig imot.

Kilder i SAS sier 100 prosent utsalg av av handlingsselskapet SAS Ground Services ikke er aktuelt. Derimot kan man ta inn en finansiell partner som blir deleier i et nytt seskap.

- Kan ikke være delvis gravid

- Men det går ikke an å være delvis gravid, sier Wikestad. Alternativene er salg eller ikke salg.

SAS-konsernet har allerede vedtatt spareplaner som innebærer at selskapet konsentrerer seg om kjernevirksomheten, nemlig å fly folk innen Nord-Europa. Hotellkjeden er allerede solgt ut, og eierposter i Spanair og British Midlands står for tur.

SAS Ground Services har for svak lønnsomhet. Det erkjenner også de ansatte.

- Derfor er vi med på ytterligere effektivisering,selv om SAS allerede har kuttet kostnader for milliarder, sier Wikestad.

Skjebnemøtet er ventet å være ferdig klokken 19 i kveld.