Sentralbanksjefen hyller alltid Stabæk

Når sentralbanksjef Øystein Olsen i kveld holder sin årlige tale om norsk økonomi, avslutter han trolig med en liten hyllest til favorittfotballaget Stabæk. – Ordene passer usedvanlig godt, mener Stabæk-guru Ingebrigt Steen Jensen.

Sentralbanksjefen Øystein Olsen har lagt inn en liten Stabæk-hyllest i årstalene sine i 2011, 2012 og 2013.

VIDEO: Sentralbanksjefen holder torsdag kveld den tradisjonsrike årstalen for fjerde gang siden han tiltrådte i 2011. Se han si ordene 'Alltid. Uansett' i klipp fra talene i 2011, 2012 og 2013 her.

Sentralbanksjefen holder torsdag kveld den tradisjonsrike talen for fjerde gang siden han tiltrådte i 2011. Her følger han sine forgjengere med å snakke om den økonomiske situasjonen i Norge, og tema som er viktige for økonomiske veivalg.

Olsens særegne vri på talen er å avslutte med to ord: Alltid. Uansett.

Ordene er Stabæk-supporternes slagord, og sentralbanksjefens ordvalg er ikke tilfeldig: Selv er han en ihuga tilhenger av laget fra Bærum.

– Jeg synes det er veldig morsomt at han bruker de ordene, sier reklamemannen Ingebrigt Steen Jensen, kjent som «Mr. Stabæk», til NRK.

LES OGSÅ: – Ingen banker bør loves evig liv

– Trygghet og langsiktighet

– «Alltid. Uansett.» passer usedvanlig godt både for en sentralbanksjefs oppfordring om å holde orden i økonomien og for en fotballtilhenger. Det handler om trygghet, langsiktighet og forutsigbarhet både for norsk økonomi og laget ditt, forklarer Jensen.

Han understreker at Olsen er svært nøye med å skille jobb og fritid, men at han har tillatt seg å levere to avsluttende ord som passer godt.

(Saken fortsetter under bildet)

Video Steen Jensen tilbake på Nadderud

FAST SETE: – Olsen har fast sete på Nadderud stadion, sete nummer ti. Da Stabæk spilte på Fornebu, satt han på et annet sete, men nå som vi er tilbake på Nadderud sitter han på sete nummer ti igjen, forteller Ingebrigt Steen Jensen, kjent som «Mr. Stabæk».

Foto: Nyhetsspiller

Hadde ikke Olsen vært tilhenger av nettopp Stabæk, hadde han neppe brukt en fotballfrase, tror Jensen.

– Det hadde ikke passet med «åheiåheiåheiåhå!» fra Rosenborg-sangen, ler han.

Nevnt i Stabæk-sang

Sentralbanksjefen, som har hatt sesongkort hos Stabæk siden 1990-tallet, er nevnt i innledningen til Stabæk-sangen «Skjønner du nå»:

«Et evig vennskap. Som et brorskap. / En ting som ikke viskes ut i sand. / Noen å blø med. Noen å dø med. / Han Øystein borti sete nr. 10.»

– Olsen har fast plass på Stabæks hjemmebane, Nadderud stadion, og sitter på sete nummer ti. Da Stabæk spilte på Fornebu, satt han på et annet sete, men nå er vi er tilbake på Nadderud igjen, avslutter Jensen.