NRK Meny
Normal

SAS vil ikke fly Oslo-Dubai

Mens Danmark og Sverige får flere nye direkteruter til Asia på SAS sitt nye vinterprogram, får Norge ingen.

Boeing 737-783 fra SAS

SAS utvider sine ruter fra København og Stocholm, men ikke Oslo.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

SAS Scandinavian Airlines har opplevd en stor interesse for det kommende vinterprogrammet, som tilbyr ruter til Delhi, Dubai og Bangkok. Disse rutene vil tilbys ved flyplasser i København og Stocholm etter sommer.

Både i Stocholm og København har flytrafikken til Asia økt med over 80 prosent.

Les også: SAS må kutte ytterligere

Ikke fra Oslo

Etter at SAS begynte å tilby ruter til Dubai i fjor er destinasjonen blitt ganske populær blant reisende. Etterspørselen er allerede blitt stor for denne vinteren. Også i Norge skal Norwegian begynne å fly til Dubai fra oktober av. Likevel vil ikke SAS tilby ruter fra Oslo til det populæret ørkenlandet Dubai eller andre asiatiske land.

- Norge er et lite land i forhold til Sverige og Danmark der flytrafikken er mye større. Mye av feed-trafikken kommer fra andre europeiske land til København, blant annet fra Tyskland som kjører mye til Asia, sier informasjonssjef Thomas Midteide i SAS.

Han sier at mye av den internasjonale trafikken går via Stocholm og København i mye større grad enn den gjør fra Norge.

Les også: Tagomaten kommer

Mange nye ruter

SAS kommer til å fly til Dubai og Delhi tre ganger i uken fra København, og fem ganger i uken til Bangkok og tre fra Stocholm.

SAS kommer også til å fly til Beijing og Tokyo fra København og Stocholm. Vinterprogramet gjelder fra 27. oktober til slutten av mars.