SAS-kaos i København

Over 400 personer måtte overnatte på Kastrup i København i natt. SAS klarte ikke å finne hotellrom. Streikende danske kabinansatte fører til at 100 SAS-avganger er innstilt i dag.

SAS-streik på Kastrup, København
Foto: NRK

Fire morgenfly fra Gardermoen ble innstilt, flere har fulgt på frem til klokken 10.00.

SAS har likevel fått avgårde noen avganger fra Bergen, Stavanger og Kristiansand i tillegg til Gardermoen.

 

 

- Vi ber de kontakte flyplassen i forhold til avgangstid, som normalt. Hvis det blir forsinkelse, vil vi stå for forpleining i ventetiden, sier informasjonsrådgiver Knut Morten Johansen i SAS Braathens til NTB.

Ikke hotellrom nok

I går ble over 20 avganger til og fra Norge kansellert. Til sammen 113 avganger ble rammet.

 

400 flypassasjerer måtte overnatte på flyplassen fordi SAS ikke klarer å finne hotellrom til så mange.

– Vi har simpelthen ikke kunnet skaffe hotellrom til så mange. Så vi har delt ut puter og tepper og åpnet vår lounge for eldre passasjerer og barnefamilier, fortalte pressesjef Jens Langergaard i SAS Danmark til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Ingen avtale

De danske kabinansatte streiker i protest mot at de ennå ikke har fått en lokal tariffavtale med SAS. Fagforeningen skal i formiddag ta stilling om streiken skal fortsette i dag også.

 

 

 

 

SAS-ansatte i streik på Kastrup
Foto: NRK

SAS-ledelsen mener de ansatte streiker ulovlig, i strid med gjeldene avtaler. De fremhever at de ansatte har såkalt "fredsplikt".

– De streikende er stålsatte på at de ikke går tilbake til arbeidet før det foreligger en avtale, sier Verner Lundtoft, lederen for de kabinansattes fagforening CAU.

SAS har oppdatert informasjon om kansellerte ruter på sine nettsider.

Oversikt over avganger og ankomster finnes også på NRK tekst-tv side 323.