NRK Meny
Normal

Sammen mot Terra

De fire kommunene Haugesund, Bremanger, Vik og Kvinesdal slår seg nå sammen i kampen mot Terra. Et samarbeid kan formaliseres i dag.

Terra
Foto: NRK

I dag møter kommunene advokater og økonomiske rådgivere for å gå igjennom sitt økonomiske forhold til Terra.

Haugesund kommune har plassert 227 millioner kroner i amerikanske verdipapirer gjennom Terra, og kommunen ber nå om råd for om de skal forlange at dette avsluttes eller ikke.

- Vi skal møte Pareto Securities og advokatfirmaene Ræder og Lund, for både finansiell og juridisk rådgivning, sier Jo Inge Hagland, økonomisjef i Haugesund kommune.

- Ingen avtale

Kommunene Bremanger, Vik og Kvinesdal skal også være med på møtet. Utfallet kan være en avtale om å stå sammen mot Terra, sier Hagland.

- Det er ikke noe formalisert samarbeid per dags dato. Det kan jo bli det etter møtet, men det er ingen avtale om det i dag, sier Hagland.

Ingen ekstra krav

Ingen av de fire kommunene i sør-Norge har fått krav om ekstra innbetaling av garantibeløp slik de fire nordlandskommunene har fått.

Mye tyder derfor på at kommunene har ulike avtaler. I går kom det fram at Bremanger ikke har plassert 170 millioner kroner, men 370 millioner. Ordfører i Bremanger, Kåre Olav Svarstad, sa i går til avisa Firdaposten at kommunen vil ut av avtalen med Terra.

Haugesund derimot, har ennå ikke tatt stilling til om de vil ut av avtalen.

- Det har jeg ingen oppfatning av. Vi må høre på de råd og anbefalingene vi får av Pareto og våre jurister, før vi kan ta stilling til det, sier Hagland.