NRK Meny
Normal

Samarbeider om nytt krisemøte

Britene vil ha ett nytt krisemøte om oljeprisen og har bedt Norge om hjelp til å arrangere det.

Storbritannias Gordon Brown
Foto: POOL / REUTERS

- Det kom lite konkret ut av gårsdagens møte i Saudi Arabia. Storbritannias statsminister inviterer derfor til ett nytt møte, sier statssekretær i Olje- og energidepartementet Liv Monica Stubholdt.

Hun deltok på krisemøtet i går om den høye oljeprisen.

- Norge har gitt klart uttrykk for at vi tar imot britenes invitt til å samarbeide om det møtet de skal ha, sier statssekretæren.

Uenighet

Landene som deltok på møtet er uenige om årsaken til at oljeprisen er doblet på ett år og hva som skal til for at den skal synke.

Flere OPEC-medlemmer mener prisøkningen skyldes spekulasjoner, mens flere vestlige land mener manglende produksjon har skylden.

Det man imidleritid er enige om er at det må investeres mer i oljerike land som Irak og Iran slik at de kan produsere mer olje.

Les også: Ingen konkrete tiltak

Humanitær krise

- Alle er enige om at det er en potensiell humanitær krise at millioner av mennesker blir kastet ut i fattigdom, fordi høye matvarekriser og høye oljepriser kommer samtidig, sier Stubholdt.

Hun er fornøyd med at Storbritannia ønsker dialog med Norge om oppfølgingen. Landene tenker likt om CO2-fangst, samarbeider om miljøteknologi og Nordsjøen.

Les også: Foreslår milliardfond