NRK Meny
Normal

Rettsak mot DnB Nor i april

Småsparer Ivar Petter Røeggens rettsak mot DnB Nor i saken om de strukturerte spareproduktene starter i Oslo Tingrett i april. Retten vil bruke 3 uker på saken.

Ivar Petter Røeggen

Småsparer Ivar Petter Røeggen fra Averøy på Nordmøre tapte 266 000 kroner på elendige spareråd fra DnB Nor, og går til rettsak mot banken for å få tilbake pengene sine.

Foto: Nyhetsspiller

12.april neste år går startskuddet for den såkalte Røeggen-saken i Oslo Tingrett.

Resultatet av saken kan få betydning for titusenvis av norske småsparere som har tapt store beløp på lånefinansierte strukturerte spareprodukter.

Småsparer Ivar Petter Røeggen tapte 266 000 kroner på dårlige spareprodukter i DnB Nor. Han vant i bankklagenemnda mot banken, men banken nektet å følge nemndas avgjørelse. Derfor har han gått til rettsak mot banken.

Innen 1.september må DnB Nor komme med tilsvar på stevningen. Drøye to uker senere, 16. september skal det holdes planleggingssmøte mellom partene.

Satt av 3 uker i retten

I innkallingen fra tingretten heter det at det er satt av 15 dager til saken.

Jorge Jensen, underdirektør i Forbrukerrådet

Jorge Jensen, underdirektør i Forbrukerrådet

Foto: Forbrukerrådet / cf-wesenberg/kolonihaven.no

- Vi synes det er oppsiktsvekkende at det er satt av hele 15 dager. Det viser hvilken vekt retten legger i saken, sier Jorge Jensen, underdirektør i Forbrukerrådet til NRK.

Forbrukerrådet dekker Røeggens saksomkostninger, og han løper derfor ingen økonomisk risiko dersom han skulle tape saken.

Røeggen-saken er en prinsippsak som kan komme til å få betydning for titusentalls andre norske småsparere som har kjøpt tapsbringende strukturerte spareprodukter fra norske banker med lånte penger.

- Umulig for småsparere å gå til sak på egen hånd

I går kunne NRK fortelle at 28 småsparerne som ville gå til gruppesøksmål mot Fokus Bank og BN Bank anket avslaget fra Oslo Tingrett om å føre sine saker samlet som et gruppesøksmål.

Jens I. Kobro i advokatfirmaet Ræder, som forbereder gruppesøksmålet på vegne av småsparerne, sa i går til NRK at det i praksis ville være umulig for andre småsparere å gå til sak på egenhånd uten at noen var villig til å plukke opp regningen.

- I praksis vil ikke andre kunne gjøre det som enkeltstående søksmål uten at noen er villig til å dekke saksomkostningene. Omkostningene vil bli større enn det tvisten gjelder når man ser hvor bredt bankene legger dette opp, sa Kobro.