NRK Meny
Normal

Reiten ny styreleder i Norske Skog

Eivind Reiten går trolig inn som styreleder i det norske papirkonsernet.

Eivind Reiten med presse
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Nominasjonskomiteen har enstemmig gått inn for Reiten som ny styreleder i forbindelse med at helt nytt styre skal velges, melder selskapet selv i dag.

Reiten velges formelt på generalforsamling 23. april. Dermed går Reiten løs på en ny storoppgave bare noen uker etter at han slutter som Hydro-sjef 30 mars.

Nåværende styreleder Kim Wahl ønsket ikke gjenvalg, på grunn av at arbeidsbyrden ble større enn antatt.

Rett mann

Petter Stordalen

Petter Stordalen

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Petter Stordalen som representerer den største eieren i Norske Skog, Unionen, er fornøyd med nominasjonen.

- Vi kunne ikke fått en bedre mann. Han har gjort en god jobb i Hydro, og er kanskje en av de mest erfarne norske industrilederne i nyere tid. Hydro har han ledet gjennom betydelig omstilling, og som leder av aluminiumsdelen av selskapet har han møtt mye av det samme som venter ham i Norske Skog, sier en tydelig fornøyd Stordalen ti NRK.

På spørsmål om hvem som kom opp med Reiten som kandidat er Stordalen derimot mer avmålt. Han vil ikke ut med hvor forslaget kom fra, og viser til at det er en prosess der valgkomiteen nå har kommet med sitt forslag. Valgkomiteen var samlet om forslaget og uttrykker også tilfredshet.

- Eivind Reiten er en erfaren industrileder med stor internasjonal erfaring. Han har skapt store verdier som styreleder og konsernsjef i Hydro, og oppfyller alle våre krav til en ny styreleder som kan fortsette utviklingen av selskapet, sier leder for nominasjonskomiteen Tom Ruud.

Papirgiganten har slitt voldsomt de siste to årene. Papirprisene har falt på grunn av at det produseres mer papir enn verden behøver. Og det har vært spekulert i om selskapet kunne gå konkurs, tynget av kjempegjeld.

Men etter at selskapet fikk solgt fabrikkene sine i Korea i sommer, og dermed redusert kjempegjelden, og igår la et driftsresultat for årets tre siste måneder på nærmere en milliard kroner ser det lysere ut.

Les også: Norske Skog ser en lysning

Takker for tilliten

Reiten takker for tilliten og ser fram til å ta fatt på jobben hvis generalforsamlingen også ser han som verdig til jobben.

- Norske Skog er et spennende selskap i en krevende næring. Det har vært gjort mye bra i selskapet de siste årene, noe som har styrket selskapet både økonomisk og industrielt, sier Reiten.

Norske Skog har kuttet 3 milliarder i kostnader de siste to årene. Men selskapet har fortsatt 21 milliarder i gjeld og vil måtte fortsette forbedringene i driften for å klare å nedbetale denne.