Pluss i regnskapet for Chrysler

Den amerikanske bilprodusenten Chrysler gikk med overskudd i årets første kvartal. Det er det første overskuddet siden myndighetene måtte redde selskapet fra konkurs.

Chrysler

Chrysler går med overskudd for første gang siden finanskrisen.

Foto: TONY GENTILE / REUTERS

Overskuddet ble på 116 millioner dollar, eller rundt 609 millioner kroner.

Omsetningen økte med 18 prosent til 13,2 milliarder dollar i forhold til 1. kvartal 2010, takket være økt salg og høyere priser. Chrysler solgte 394.000 biler i årets første tre måneder.

Chrysler mener selskapet vil nå budsjettmålene for 2011 med et overskudd på mellom 200.000 og 500.000 dollar av en omsetning på 55 milliarder.

- Chryslergruppen økte salget og den finansielle aktiviteten, og resultatene viser at vårt nye produksjonsprogram tar markedsandeler og blir godt mottatt blant kundene, sier Chryslers sjef, Sergio Marchionne.

Det er den italienske bilfabrikken Fiat som driver Chrysler, et selskap som trengte store offentlige innsprøytninger for å overleve da finanskrisen rammet.

Chrysler regner med å ha betalt tilbake tilsammen 7 milliarder dollar som statlige og private långivere bidro med for at Chrysler skulle overleve, innen utgangen av juni.