NRK Meny
Normal

Hurtigruten gikk 151 millioner i overskudd

Hurtigruten gikk 127 millioner kroner i overskudd i tredje kvartal i år. Dette er 67 millioner kroner mer enn det selskapet tjente i samme periode i fjor.

Hurtigruten "Midnatsol"

Hurtigruteskipet 'Midnatsol' i Bodø på vei til Hammerfest.

Foto: Vidar Knai / Scanpix

Kostnadene er kuttet, og har skapt overskudd til tross for at passasjertallet har gått ned.

Tjener på utleie

Overskuddet skyldes derfor ikke selve driften av hurtigrute-skipene i fart langs norskekysten, men utleie av skip.

- Faren er over for Hurtigruten. De som trodde at selskapet ville gå over ende, vil ikke se det. Men det er fortsatt et godt stykke igjen til at vi klarer gode resultater uten langtidsutleie på skip, sier administrerende direktør Olav Fjell ved resultatframleggelsen.

Å leie ut hurtigruteskipene har gikk store inntekter, opplyste selskapet på en pressekonferanse i Tromsø i dag.

Selskapet har klart å kutte 35 millioner i kostnader i tredje kvartal. Passasjertallet gikk samtidig ned - Hurtigruten hadde 6 prosent færre gjestedøgn i tredje kvartal i år i forhold til samme kvartal i fjor.

Høyt årsoverskudd

Også det forrige kvartalsregnskapet viste overskudd. Hittil i år er overskuddet før skatt 151 millioner kroner, mot et underskudd på 126 millioner i fjor.

Etter en kraftig kursoppgang på Oslo Børs de to siste dagene før dagens resultat ble lagt fram, har selskapet økt verdien til over 1,6 milliarder kroner.

Mer utleie er på beddingen. I løpet av 2010 byttes mannskapet på MS "Finnmarken" ut med australiere og leies ut som hotellskip i Australia. Der skal den brukes i forbindelse med utbygging av Gorgonfeltet i Vest-Australia.

MS "Nordlys" erstatter "Finnmarken" i Hurtigrutens ordinære drift langs norskekysten.

LES OGSÅ: Betre for Hurtigruten