Hydro og Funcom trekker Oslo børs ned

Samme dag som Funcom ble raidet av Økokrim, stupte spillselskapet 22 prosent på Oslo Børs. – Utvilsomt på grunn av det som har skjedd i dag, sier finansanalytiker.

Oslo Børs (vinter)

Oslo Børs faller kraftig onsdag og alle de mest omsatte selskapene har røde tall. Da det ble kjent at Funcom etterforskes av Økokrim begynte aksjene i spillselskapet å falle.

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

Espen Torgersen, aksjeanalytiker i Carnegie

Espen Torgersen er finansanalytiker i Carnegie.

Foto: Johan B. Sættem

Da Oslo Børs stengte onsdag var den ned med over 1,1 prosent. Børslista domineres av røde tall, og det er langt mellom plusstallene. Spillselskapet Funcom bidro med en kraftig nedgang på 22 prosent.

– Funcom-aksjene faller utvilsomt på grunn av det som har skjedd i dag. Jeg tror det er vanskelig å tolke det på en annen måte. Veldig mye blir usikkert med en sånn siktelse og hva det kan bety, sier finansanalytiker Espen Torgersen i Carnegie, som tidligere fulgte selskapet.

Funcom drar ned

Da det ble kjent at Funcom etterforskes av Økokrim begynte aksjene å falle, og endte opp med et fall på 22,14 prosent.

Funcom etterforskes for ikke å ha overholdt informasjonsplikten i forbindelse med lanseringen av spillet «The Secret World». Det dreier seg om perioden august 2011 til to måneder etter spillets lansering i juli 2012.

Razzia på Skøyen

Økokrim satte i morges i gang razzia i selskapets lokaler på Skøyen i Oslo og bar med seg pappkasser med dokumenter og datamaskiner ut av lokalene.

Razzia hos Funcom

Økokrim sikret seg dokumenter og datamaskiner fra Funcoms lokaler på Skøyen i Oslo vest.

Foto: Henrik Brattli Vold/ NRK

Oslo Børs har nå falt over en uke på rad, og indeksen ligger nå under nivået ved årsskiftet. Den foreløpige toppen ble nådd 21. januar med ny rekordnotering på 566,9.

Norsk Hydro er mest omsatt i dag, og aksjen har sunket med 4,5 prosent siden handelen startet kl. 9. Kunstgjødselprodusenten Yara er ned med 2,5 prosent. Også Telenor, Statoil og Seadrill har røde tall. Norske Skogindustrier er vinneren i dag, med en oppgang på nesten 6 prosent.

Hovedindeksen falt under 540-merket og ligger på 537,2 poeng.