NRK Meny
Normal

Optimisme på Oslo Børs

Oslo Børs preges av optimisme og vil stige kraftig det neste året, mener sjefstrateg i meglerhuset First, Peter Hermanrud.

Positiv utvikling

Oslo Børs har steget med 50 prosent siden nyttår, og aksjeeksperten tror børsfesten fortsetter.

- Jeg tror børsen vil stige videre. Etter en slik nedtur får vi gjerne en periode med økonomisk vekst, og så lenge aksjekursen ennå ikke er blitt så veldig høye vil de fortsette å stige, sier Hermanrud til NRK.

Optimist

For det var en optimistisk sjefstrateg som la fram sine progoner på et seminar i Oslo i går. Oslo Børs har steget med over 50 prosent siden nyttår og er idag på godt over 340 poeng.

Større inntjeningen og etterspørsel vil også føre til videre oppgang, tror Hermanrud:

- Når vi skimter lyspunktene pleier det å gå 50 prosent og når vi har sett at det virkelig går bra går det gjerne 50 prosent til.

Varsler stor opptur

Den økonomiske kollapsen i fjor førte til at Oslo Børs falt til under 200 poeng og fra 22.mai til 20. november ifjor så falt også Oslo Børs med 64 prosent og milliardverdier var borte.

Men Hermanrud mener det går fem år mellom hver krise, og det betyr at oppturen kan bli stor i løpet av de neste årene.

- Det vil være overraskende for meg hvis vi ikke passererrer 400 på indeksen som er 40 prosent op på ett og et halvt år, sier Hermanrud.

- For når det først blir gode tider, blir det gjerne veldig gode tider. Jeg ser ikke bort fra at indeksen på Oslo Børs passerer 800, selv om dette ikke er mitt hovedsceario, avslutter han.