Oljesjef: – Brasil trenger Norge

– Norge har en viktig rolle å spille når Brasil utvinner sine enorme oljereserver. Norske selskaper er teknologisk dyktige, og de kan levere det vi trenger.

Video Trond Giske i Brasil

Næringsminister Trond Giske (Ap) møtte sjefen i det brasilianske oljeselskapet Petrobras.

Det sier José Sergio Gabrielli, president i det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras etter sitt møte med næringsminister Trond Giske (Ap) i Rio de Janeiro i går.

Han er trolig den mest etterspurte samarbeidspartner i internasjonal oljevirksomhet i dag - Brasils mektige oljesjef, José Sergio Gabrielli.

Hans selskap Petrobras har tatt sjumilssteg opp blant verdens oljegiganter, og er i dag verdens nest største oljeselskap, målt i aksjeverdi.

Snart på toppen

Og etter de enorme oljefunnene på brasiliansk sokkel de siste årene, tror ekspertene at det bare er et tidsdspørsmål før selskapet troner på toppen.

– Petrobras er den ledende kraften i internasjonal oljeøkonomi i dag, fastslår næringsminister Trond Giske etter møtet med Gabrielli.

– De skal investere nærmere 1.300 milliarder kroner de neste fem årene og har listet opp 3.200 områder der de trenger leverendører til å bidra med nøkkelteknologi og tjenester. Norge har masse teknologi og tjenester som Petrobras kan dra nytte av, sier Giske.

– En god partner for Norge

Og ministeren er svært fornøyd med de signalene han fikk fra den brasilianske oljesjefen, som kommer på besøk til Norge i mai.

Næringsministeren er nå på et fem dager langt besøk i Brasil, og han har med seg hele 130 representanter for norske bedrifter, den største næringslivsdelegasjon som noen gang har fulgt en norsk minister på en reise til utlandet.

– Dette avspeiler at Brasil er en av verdens viktigste og største økonomier. Landet har en årlig vekst på 7-8 prosent og har store naturressurser, olje og gass ikke minst, som norsk næringsliv helt sikkert vil være en god partner i å utvinne, sier næringsminister Trond Giske.