NRK Meny
Normal

Tar over etter Reiten

Svein Rennemo er innstilt som ny styreleder i StatoilHydro av valgkomiteen. Han overtar etter at Eivind Reiten trakk seg i oktober i fjor.

Svein Rennemo
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Marit Arnstad fortsetter som styrets nestleder, ifølge en børsmelding fra StatoilHydro.com .

Arnstad har vært fungerende styreleder etter at Eivind Reiten trakk seg fra vervet 4. oktober i år, etter den mulige korrupsjonssaken i Libya fra 1999.

Les: Reiten trekker seg som styreleder  

Reiten sa den gang at det ville vært svært vanskelig å fortsette som styreleder i StatoilHydro samtidig som selskapet skulle gjennomføre en undersøkelse av Libya-saken.

Statsminister Jens Stoltenberg avviste samtidig at de lå politisk press bak Eivind Reitens beslutning om å trekke seg.

Les: - Reiten har full tillit  

Valg av ny styreleder skjer på et ekstraordinært møte i StatoilHydros bedriftsforsamling 30. januar.

- Lang og bred erfaring

Rennemo (60) har siden 2002 vært konsernsjef i Petroleum Geo-Services ASA (PGS). PGS er en global serviceleverandør til oljeindustrien og leverer tjenester innen geofysikk.

Rennemo slutter i henhold til avtale som konsernsjef i PGS 1. april, og tiltrer av habilitetsårsaker ikke styret i StatoilHydro før etter sin avgang i PGS.

- Svein Rennemo har lang og bred erfaring som internasjonal industrileder og nyter stor tillit. Hans bakgrunn fra lederstillinger og styreverv i en rekke bedrifter i og utenfor Norge har gitt Rennemo dyp innsikt i energimarkedene, den globale olje- og gassvirksomheten og internasjonalt finans- og næringsliv, sier valgkomiteens leder, Olaug Svarva.