Ny nedgang på Oslo Børs

Et nervøst aksjemarked i hele verden bidro til at mandagens børskollaps i Oslo ble fulgt opp med nytt fall på Oslo Børs tirsdag.

Oslo Børs

Det var ny nedgang på Oslo Børs tirsdag.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Handelen på Oslo Børs begynte tirsdag formiddag å ta seg opp igjen etter mandagens fall på 4,48 prosent, men etter fire timer var det slutt på optimismen.

Hovedindeksen raste i løpet av en time ned fra pluss til minus og endte dagen på 350,93 poeng, en nedgang på 0,60 prosent.

Prisen på olje steg i løpet av dagen, noe som påvirket noen av de oljefølsomme aksjene i positiv retning. Nordsjøoljen steg 1,2 prosent, mens den amerikanske lettoljen var opp 0,7 prosent. Børslokomotivet Statoil ble omsatt for 1,5 milliarder kroner og reagerte med en oppgang på 0,58 prosent.

LES OGSÅ: Børsras på 4,5 prosent i Oslo

Men den norske petroleumsgiganten ble fulgt av en lang rekke selskaper med røde tall. Yara-aksjen falt 0,46 prosent, Seadrill 3,71 prosent, DnB NOR 2,24 prosent, Telenor 0,46 prosent, Norsk Hydro 2,43 prosent og PGS 3,34 prosent.

De viktigste markedene i Europa startet også med oppgang tirsdag, men dagen endte med både opp- og nedturer. Kursen på amerikanske aksjer sank da børsene i New York åpnet tirsdag, mens i Asia endte tirsdagen med fortsatt nedgang.