Nordmenn tror de blir rike på Lotto

Kari og Ola Nordmann tror Lotto-spill er veien å gå dersom man vil bli millionær.

Lotto
Foto: Norsk Tipping

Lottoreklamene ruller over skjermen hver dag. Lottomillionærer er ikke som andre millionærer, heter det. Og ifølge en ny undersøkelse, er det flere som higer etter lottomillionær-tittelen.

Lettest rik på Lotto

En undersøkelse gjennomført av Opinion for spillselskapet Unibet viser at nordmenn tror det er lettest å bli rik ved å spille Lotto.

Mer enn 40 prosent av de spurte i den landsomfattende undersøkelsen svarer at de tror sjansen er størst for å bli millionær når de spiller Lotto, ifølge E24 .

Kvinner er mest optimistiske. Hele 43 prosent av damene som ble spurt mener at vinnersjansen er desidert størst dersom man spiller Lotto. Blant mennene er det tilsvarende tallet 39 prosent.

Internettspill også populært

Norsk Tippings Lotto-spill troner øverst på pengespilltronen i Norge. Internettspill er nest mest populært. 18 prosent mener pengespill på internett er den letteste måten å vinne én million kroner på.

I Lotto gjelder det å plukke ut sju vinnertall av 34 mulige. Det vil si at du har over fem millioner kombinasjoner å velge mellom. Ifølge Norsk Tipping anslår sjansen for å vinne sju rette i Lotto til 1:5.379.616, mens tilbakebetalingsprosenten ligger på bare 50 prosent.

Ifølge E24 er det vanskelig å regne ut hvilket pengespill det faktisk er enklest å vinne på, siden mange av spillene har innslag av ferdighet.

Millionærmotivasjon

Motivasjonen for å spille Lotto er drømmen om å bli millionær. Både kvinnene og mennene i undersøkelsen sier at millionærdrømmen er hoveddrivkrafta for å spille.

I samme undersøkelse sier én av fem spurte at de vil betale ned gjeld dersom gevinsten overstiger én million. Nesten like mange vil gi bort penger til barna sine eller til veldedige formål.

Drømmen om en ny bil, båt, bolig eller reise er også ei viktig drivkraft for mange, skriver E24.