Hopp til innhold

Neppe priskupp på bolig i sommer

Et høyt antall boliger ligger ute for salg i sommer. Eiendomsmeglerbransjen tviler likevel på at det vil være mulig å gjøre priskupp mens folk er på ferie.

Boligsalg
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Eiendomsmeglerbransjen forventer at det hete boligmarkedet vil fortsette gjennom sommerferien. I skrivende stund ligger det allerede 2160 boliger til salgs med visningsdato i juli, viser tall fra finn.no.

Det er mye i forhold til det som er normalt, ifølge Norges Eiendomsmeglerforbund.

LES: Rekordhøyt boligsalg i juni

Men til tross for at tilbudet av boliger i markedet er høyt, har eiendomsmeglerbransjen liten tro på at man vil kunne gjøre spesielt gode kjøp på bolig i sommer.

- De som er på boligjakt vil ikke risikere å gå glipp av en eventuell drømmebolig fordi det er ferietider, sier styreleder Terje Buraas i Eiendomsmeglerforetakenes Forening til NRK.

Terje Buraas, styreleder i Eiendomsmeglerforetakenes forening

Terje Buraas, styreleder i Eiendomsmeglerforetakenes forening

Foto: Eff

Han mener at dagens trådløse samfunn gjør at mange på boligjakt vil følge boligmarkedet tett selv om det er ferietider, og at det vil være mange potensielle kjøpere i boligmarkedet i sommer.

LES OGSÅ: Kokhett boligmarked i Trondheim

- Tar med boligmarkedet på hytta

- Teknologien gjør at man har med seg boligmarkedet på båten og på hytta enten via pc eller mobiltelefon, sier Buraas.

Han tror det er mindre sannsynlig å gjøre spesielt gode kjøp i boligmarkedet denne sommeren enn det har vært tidligere år.

- Flere kjøpere konkurrerer om de samme boligene, og kunnskapsnivået om hva som er riktig pris for en bolig øker, mener Buraas.

LES OGSÅ: Rører ikke styringsrenta

- Kan normalt gjøre gode kjøp i juli

Også leder Christian Dreyer i Norges Eiendomsmeglerforbund tror at det vil bli kamp om de gode kjøpene i sommer.

- Normalt er det slik at man kan gjøre noen gode kjøp i juli fordi det mindre aktivitet i markedet. Men slik som markedet har vært nå, er det kanskje mindre sannsynlig, sier Dreyer til NRK.

Christian Dreyer

Christian Dreyer er leder for Norges Eiendomsmeglerforbund.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Norges Eiendomsmeglerforbund tror på en het sommer i boligmarkedet, men at prisene neppe vil løpe løpsk fordi det både er mange som selger bolig og mange potensielle kjøpere.

Rekordhøyt salg i juni

I juni var det ingen stigning i boligprisene, til tross for rekordhøy omsetning.

Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk som ble lagt frem torsdag, viser at det aldri har vært solgt så mange boliger i juni noensinne her i landet.

Totalt ble det omsatt 7.911 boliger i juni, nesten en tredel flere enn til samme tid i fjor.