Hopp til innhold

Nekter for å ha tappet Nordea-konto

En av de fem tiltalte sa seg delvis skyldig, mens de fire andre nektet straffskyld da den såkalte Nordea-saken startet i Oslo tingrett onsdag.

Nordea-rettssaken

: forsvaradvokatene Arild Holen, Ole Petter Drevland og Einar Grape i Oslo Tingrett idet straffesaken mot de fem tiltalte i den såkalte 'Nordea'-saken startet onsdag.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

De fem er siktet for grovt bedrageri i det som omtales som en av orgeshistoriens største svindelsaker.

Tre av de fem, som er menn på 34, 35 og 49 år, er tiltalt etter den såkalte mafiaparagrafen, eller straffelovens paragraf 60a. Det vil si at påtalemyndigheten mener de var del av et organisert, kriminelt nettverk.

49-åringen sa seg delvis skyldig i tiltalen.

De andre to, en 33 år gammel mann og en 50 år gammel kvinne, anses å ha hatt en mindre rolle.

60 millioner fortsatt borte

De fem står tiltalt for å ha tappet kontoen til en av Norges rikeste kvinner, Block Watne-arvingen Randi Nilsen, i fjor sommer.

Ved å få laget en falsk fullmakt klarte de å få overført 89 millioner kroner fra kontoen, ifølge tiltalen. Om lag 60 millioner kroner skal ha blitt sendt videre til banker i Dubai. Disse pengene er fortsatt på avveie.

Risikerer strenge straffer

En 35 år gammel mann er allerede dømt til fire år og ti måneders fengsel etter at han tilstod svindelen.

I dag vil aktor trolig legge ned påstand om strenge fengselsstraffer for en 49 år gammel kvinne og fire menn mellom 33 og 48 år.

– Strafferammen for grovt bedrageri er seks år. Hvis det skjer som del av en organisert, kriminell gruppe er strafferammen 11 år, sier aktor Carl Graff Hartmann.

(Se video)

Video Politet etterlyser kvinne etter Nordea-kupp

Politet etterlyser kvinne etter Nordea-kupp