NRK Meny
Normal

Mats Jansson forlater SAS

Etter fire år i SAS går Mats Jansson av som administrerende direktør i flyselskapet til høsten.

Mats Jansson

Mats Jansson (59) går av som sjef i SAS til høsten.

Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX / AFP

Styret i SAS vil å se etter Janssons etterfølger, skriver selskapet i en pressemelding.

– Neste år fyller jeg 60 år og det er også da kontrakten min går ut. Jeg mener jeg har gjort jobben min i SAS, sier Jansson.

Store utfordringer

Han mener selskapet har mange utfordringer å ta tak i, men sier samtidig at SAS har et godt grunnlag for å gå nye tider i møte.

– Derfor er tiden nå inne for at en ny sjef tar over og fortsetter å styrke SAS' konkurranseevne og sikre vekst, sier han.

Jansson sier videre at beslutningen om å fratre sin stilling i SAS ikke har vært enkel og at han har høstet stor støtte fra både styret i SAS, leder gruppen og de ansatte.

– En bra mann for SAS

– Jeg tror Jansson har vært en bra mann for SAS, men nå ser vi framover og er spent på hvem som blir vår nye sjef. Vi håper det blir klart ganske fort, for det er aldri bra med lange overgangsperioder, sier Jens Lippestad, hovedtillitsvalgt for de rundt 500 norske SAS-pilotene, til NTB.

Flyselskapet har i flere år slitt med store økonomiske problemer. Gigantiske innsparingsprogrammer er blitt gjennomført og nye milliarder er blitt hentet inn fra eierne i flere omganger.