Hopp til innhold

Må svare for seg om Entra

Tre tidligere statsråder og en nåværende må svare for seg i en høring om eiendomsselskapet Entra i dag.

Stortingets kontroll- og konstitusjonkomité har åpen høring om Riksrevisjonens undersøkelse av det statlige selskapet Entra Eiendom.

 

 

Erik Løfsnes
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Etter Riksrevisjonens mening har selskapet rapportert inn for gode resultater slik at bonusene til administrerende direktør Erik Løfsnes er blitt blåst i været.

Fra 2001 til 2005 økte godtgjørelsen fra 1,4 til 3,2 millioner kroner.

I en rapport som kom i fjor høst, hevder Riksrevisjonen at Entra ikke er styrt i samsvar med Stortingets forutsetninger, og det ble påvist svakheter i selskapets interne styring.

- Skandale avdekket

Rapporten bekrefter at mye er galt og at en skandale er avdekket, sa en av Fremskrittspartiets medlemmer i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Carl I. Hagen, da rapporten ble lagt fram.

Løfsnes får imidlertid full støtte fra både styret og de ansatte. Styreleder Grace Reksten Skaugen, som også møter til høring, understreket da rapporten ble offentliggjort at verken hun eller resten av styret var enig i Riksrevisjonens konklusjoner.

Heller ikke Nærings- og handelsdepartementet gir Riksrevisjonen medhold i kritikken, og konkluderer i sitt tilsvar at Entra er styrt i tråd med de retningslinjene som er trukket opp av  Stortinget.

Mange statsråder

Høringen i dag blir innledet med utspørring av riksrevisor, tidligere arbeids- og administrasjonsminister Jørgen Kosmo (Ap).

Deretter følger tidligere nærings- og handelsminister Ansgar Gabrielsen (H) og nåværende nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen (Ap).

Den siste politikeren i ilden er tidligere nærings- og handelsminister, nåværende stortingsrepresentant, Børge Brende (H).

Fra selskapet møter styreleder Grace Reksten Skaugen og  tidligere styreleder Steinar Stokke.

(NTB/NRK)