NRK Meny
Normal

Legger ned stridsøksen

Telenor og russiske Alfa-Group går sammen for å skape en ny mobiloperatør. Partene avvikler dermed alle utestående konflikter seg i mellom.

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor
Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Telenor og Altimo, som er Alfa-gruppens telekomselskap, slår sammen sine eiendeler i Vimpelcom og Kyivstar G.S.M i nye Vimpelcom Ltd.

Det nye selskapet skal noteres på New York-børsen.

Snur konflikten

- Gjennom å snu en femårig konflikt til et spennende foretak for framtiden, er vi i stand til å fokusere helt og fullt på langsiktig verdiskapning for selskapet, sier konsernsjef i Telenor Group Jon Fredrik Baksaas.

«Det sammenslåtte selskapet vil tilby høykvalitets integrerte teletjenester i Russland, Ukraina og andre CIS-land, så vel som i Georgia, Vietnam, Kambodsja og Laos.

VimpelCom Ltd. vil søke å utvide sine operasjoner til andre raskt voksende markeder i Europa, Asia og Afrika, med mål å bli en av verdens ledende aktører i bransjen.» skriver Telenor i en pressemelding.

Trekker rettsprosesser

Partene er enige om å stanse alle pågående rettslige prosesser og trekke eller forlike dem før transaksjonen fullføres.

Styringsstrukturen i VimpelCom Ltd. er dessuten utformet for å betydelig redusere muligheten for nye konflikter mellom aksjonærene.

- Vi ser at en ny stjerne er kommet til syne på den globale telekomhimmelen, sier administrerende direktør i Altimo Alexei Reznikovich.

Video nsps_upload_2009_10_5_8_54_27_3213.jpg

- Dette har vært et mareritt for Telenor, sier Steinar Meiaas. Trykk på bildet for å se NRKs økonomikommentator i Morgennytt.