Normal

Kredittpakken framskyndes

Den såkalte kredittpakken som regjeringen har varslet, er framskyndet med ett døgn. Den legges fram søndag kl 16.

Kristin Halvorsen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Årsaken er Oslo Børs - kredittpakken vil trolig ha innvirkning på børsen, den inneholder sannsynligvis det som kan kalles børssensitive opplysninger.

Flere lån

I en pressemelding fra Finansdepartementet i kveld inviterer Kristin Halvorsen (SV) til pressekonferanse søndag ettermiddag, sammen med statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og samferdselminister Liv Signe Navarsete (Sp).

Den nye kredittpakken skal sørge for bedre lånemuligheter til firmaer og til private husholdninger.

- Tiltakene skal styrke bankenes utlånsevne, slik at næringslivet og husholdningene lettere skal få nye lån, sa finansminister Kristin Halvorsen om pakken i går.

I statsråd

Hun mener også at rentenedsettelsen og tiltakene regjeringen fremmet i januar, har vært et betydelig bidrag til å motvirke følgene av finanskrisen.

I desember og januar er styringsrenta gått ned med til sammen 2,25 prosentpoeng til 2,5 prosent. 26. januar i år presenterte regjeringen en tiltakspakke på 20 milliarder kroner for å dempe arbeidsledigheten. Men forholdene i norske penge- og kredittmarkeder er ennå ikke normalisert.

Regjeringen har også innkalt til statsråd mandag 9. februar kl 11. Her skal selve stortingsproposisjonen om tiltakene som settes inn for å sikre kredittilførselen.

Også den forrige redningspakken i forbindelse med finanskrisen, den såkalte bankpakken på 350 millioner kroner, ble presentert en søndag.

USAs finansdepartement har lovet en ny plan for amerikansk bankvesen førstkommende mandag.