Normal

Kina satser på fornybar energi

Kina er på den ene siden i ferd med å passere USA som verdens største CO2-produsent, men kan samtidig om få år være ledende på alle former for fornybar energi.

Ikke rart at Kina satser på fornybar energi

Kina er beryktet for sine forurensede byer, og satsingen på fornybar energi er kanskje ikke overraskende.

Foto: REINHARD KRAUSE / REUTERS

Worldwatch-leder Christopher Flavin

Worldwatch-leder Christopher Flavin

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

– Jeg tror at Kina innen tre år vil være nummer én på alle former for fornybar energi, sier Worldwatchs president Chris Flavin.

I sin årlige State og the World-rapport roser instituttet  kineserne for å forske på nye energikilder og tror at dette snart vil gi resultater.

Les mer om State of the World 2008

 

Store endringer

– Når det gjelder Kina, føler jeg meg stadig tryggere på at de vil bli ledende på dette, selv om motkreftene er sterke, sier Flavin.

– En omfattende energilov trådte i kraft i Kina i begynnelsen av 2006. To år senere kan vi se resultatene, tror Flavin.

– Selv om det er enkelte suksesshistorier i Europa når det gjelder fornybar energi, tror jeg ingen kan måle seg med Kina når det gjelder hvor hurtig nye markeder er skapt og hvor omfattende og effektive de nye lovene er, fortsetter han.

Worldwatch advarer i sin 25. årsrapport om at planeten står overfor betydelige miljøutfordringer, men mener fortsatt at utviklingen kan snus og at verdensøkonomien kan bli bærekraftig ved hjelp av de ekstraordinære oppfinnelser som er gjort innen energisektoren de siste årene.