Kanal 24 selges

SBS Europe kjøper seg inn i Kanal 24. Det betyr at halvparten av de ansatte må finne seg en ny jobb.

Alf Hildrum i A-pressen

TV 2-sjef og styreleder i Kanal 24, Alf Hildrum.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Det er bare et år siden TV 2 kjøpte ut de øvrige eierne i Kanal 24. Nå selges kanalen videre til TV Norge-eieren, tyske SBS.

Men TV 2 Gruppen skal fortsatt være eier, skriver Kampanje.

Avtalen innebærer felles eierskap i SBS Radio Norge, som også eier Radio 1 og The Voice. SBS får en eierandel på 77 prosent, mens TV 2 Gruppen vil eie 23 prosent av SBS Radio Norge. SBS får flertall i styret og styrets leder. 

– Vi har stor tro på at vi sammen skal bli en sterk radioaktør i Norge. Gjennom synergier skal vi vise at det er plass til enda en nasjonal kanal i markedet, samtidig som vi bygger våre lokale kanaler videre, sier administrerende direktør i SBS Norge, Bente Klemetsdal.

Kanal 24 skal fortsatt ha hovedkontor i Fredrikstad, men mister halvparten av de ansatte, skriver NA24.

Les: – Halvparten må gå i Kanal 24

- Den beste løsningen

TV 2-sjef Alf Hildrum varslet allerede i høst at radiokanalen var til salgs, men salget har gått tregere enn forventet. Men i dag kom beskjeden de ansatte fryktet aller mest.

– Dette er den beste løsningen for Kanal 24, og jeg har stor tro på at kombinasjonen av Kanal 24s riksdekkende konsesjon, Radio 1s lokale virksomheter og SBS’ dokumenterte kompetanse på kommersiell radio vil skape en sterk aktør både på nasjonalt og lokalt plan, sier administrerende direktør i TV 2 Gruppen og avtroppende styreleder i Kanal 24, Alf Hildrum.

Hildrum sier alternativet ville vært verre; nedleggelse

400 millioner i minus

Kanal 24 har siden sendestart 1. januar 2004 akkumulert et underskudd på nærmere 400 millioner kroner. I 2006 var det i snitt 74 årsverk i kanalen, noe som i kombinasjon med svake lyttertall og laber reklameomsetning bidro til underskuddet.

SBS Radio ble nylig del av det tyske mediekonsernet ProSiebenSat1, og driver lokalradionettverket Radio1/Storbyradioen her i Norge.