Kan bli ny styreleder i Hurtigruten

Knappe året etter at Trygve Hegnar anbefalte Hurtigruten å begjære konkurs, stiller han i dag til valg som styreleder.

Trygve Hegnar

HELOMVENDING: Trygve Hegnar handlet forrige uke aksjer i rederiet han selv har karakterisert som et synkende skip.

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

– Du skal liksom være lokalpatriotisk og sånn, men det er jo bare tull, sa Trygve Hegnar på sin egen webTV-kanal Hegnar Online, i samtale med Hurtigrutens konserndirektør Olav Fjell i forrige uke.

Les også: Ønsker Hegnar i styret

Og det er ikke første gang Hegnar harselerer med rederiet. Tidligere i år har han på lederplass i Finansavisen blant annet rådet selskapet til å melde oppbud.

–Det er jo et lite paradoks at det Fjell tjener penger på akkurat nå er å ikke drive hurtigrute, men å leie ut skipene til blant andre Røkke som hotellskip, sa Hegnar tre dager før oppkjøpet.

Hør Trygve Hegnar latterliggjør Hurtigruten

Storhandlet aksjer

Til tross for sterke uttalelser ombestemte finansmannen og redaktøren Hegnar seg forrige fredag, og skal, sammen med barna, ha kjøpt opp 20 prosent av aksjene i rederiet.

–Jeg hadde en leder hvor jeg nærmest mente at selskapet burde gjøre oppbud og begjære konkurs for de hadde så mye problemer og så mye gjeld på finanssiden at det var helt håpløst. I ettertid har de har gjort en kjempejobb med å få på plass all finansieringen, fått ned kostnadene og tatt inn ny egenkapital, forklarer Hegnar.

Les også: Krever svar fra Trygve Hegnar

Og senere i dag ligger han an til å bli valgt som styreleder på bedriftsforsamlingen i Narvik, til tross for at Hegnar aldri selv har reist med Hurtigruten.

«Dumme» Sparebanken Narvik

En av de tidligere eierne, som Hegnar før oppkjøpet kalte «dumme» er Sparebanken Narvik. Og styreleder Hans Larsen tar seg ikke nær av Hegnar karakteristikker.

– Han har tydeligvis endret tilnærming for å si det sånn, for dersom man går inn å handler aksjer i selskapet så må man vel ha tro på selskapet. Og jeg er helt sikker på at han igjen ønsker å gjøre noe med det, og det ønsker vi velkommen, avslutter Larsen.