Ikke lenger niks til NIX

Telenor kommer trolig til å gjenoppta samarbeidet om den norske trafikken på internett.

Internett (Illustrasjon)
Foto: Mai Tove Hansen / NRK

Ifølge Journalisten.no vil Telenor melde seg inn igjen i Norway Internet Exchange (NIX), knutepunktet for norsk internettrafikk i løpet av fjerde kvartal i år.

Klasseskille på nett?

Sjef for Telenors fastnett Berit Svendsen sier til nettstedet at Telenor vil koble seg på igjen siden NIX har endret reglene for samtrafikk på internett slik at de harmonerer med det som er vanlig internasjonalt.

Skapte reaksjoner

Da Telenor trakk seg fra det felles internett-knutepunktet 1. juli i år vakte det sterke reaksjoner.
Telenor ville ha kontroll over prisen på sin del av nettet, og nettbrukere raste og mente dette åpnet for et a og et b-lag på nettet.

Telenor krevde at de store innholdsleverandørene som NRK og Schibsted måtte betale for at kunder med internettilgang fra Telenor skulle få tilgang til deres innhold. En pris NRK nektet å betale.

- Ingen endring

De nye reglene gjør at man heretter selv kan bestemme hvem man vil ha samtrafikk med. Svendsen sier imidlertid at Telenor ikke vil ha noen samtrafikk med innholdsleverandører, som for eksempel Schibsted og NRK.

- Dette endrer ingenting. Fortsatt er det slik at Telenor-kunder i verste fall ikke vil få tilgang til vårt innhold på nettet, sier nettsjef i NRK Bjarne Andre Myklebust til nrknyheter.no