NRK Meny
Normal

Hysj, hysj om Märtha og Aris skatt

Selv om både prinsesse Märtha Louise og Ari Behn er selvstendig næringsdrivende, får ingen foreløpig vite hva de tjente i fjor.

Martha Loise og Ari Behn
Foto: AGERSTEN KIM / AP

Skattelistene for 2008 ble frigitt av Skatteetaten i natt, og nå i morgentimene opplever nettavisene stor pågang fra folk som vil sjekke hva naboen, kollegene eller sjefen tjener.

Søk i skattelistene for 2008

Mange benytter også skattesøket til å sjekke hva kjendisene hadde å rutte med i fjor, men ett av Norges mest kjente par er foreløpig utelatt fra listene.

Kan velge selv

Prinsesse Märtha og hennes forfatter-ektemann Ari Behn står ikke oppført i årets skattelister.

– Nei, de står ikke i listene. Det er fordi folk med hemmelige adresser ikke føres opp i listene, sier informasjonsdirektør i Skatteetaten, Lise Halvorsen, til NRK.no.

Ifølge Halvorsen er det opptil Ari Behn og Märtha selv om de ønsker at offentligheten skal få vite hva de bidro med til fellesskapet i fjor.

Halvorsen regner med å få avklart dette i løpet av dagen.

Brødfør Ari

De siste årene har ekteparet godtatt at offentligheten får innsyn i skatteopplysningene deres.

Tall fra 2007 viser at prinsessen hadde en inntekt på 3.127.000 kroner og hadde i overkant av 8,2 millioner kroner i formue. Av dette gikk 1 million kroner til statskassen.

Ari Behn hadde samme år en inntekt på 790.600 kroner og stod oppført med null i formue. Behn bidro med i overkant av 354.000 kroner til statskassa.