NRK Meny
Normal

Høring om redningspakken

Det blir åpen høring i Finanskomiteen på Stortinget om redningspakken til bankene i morgen.

Finansminister Kristin Halvorsen, statsminister Jens Stoltenberg og sentralbanksjef Svein Gjedrem

Finansminister Kristin Halvorsen, statsminister Jens Stoltenberg og sentralbanksjef Svein Gjedrem la frem tiltak mot finanskrisen på en pressekonferanse tidligere i oktober.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Det bekrefter leder i Stortingets finanskomité Reidar Sandal (Ap) overfor NRK.

Tema for morgendagens høring er regjeringens forslag til krisepakke, eller redningspakke, til bankene. Komitéen vil kalle inn Finansnæringens Hovedorganisasjon, Sparebankforeningen og Terragruppen til høringen. Finanskomiteen skal være ferdig med sin behandling av saken torsdag slik at Stortinget kan fatte vedtak fredag.

Reidar Sandal sier at finanskomiteen under høringen i morgen ikke vil ta opp den såkalte "insidesaken". Denne saken blir nå håndtert av Kredittilsynet, og Sandal sier det ville være ukorrekt av finanskomiteen å gå Kredittilsynet i næringen.

Siv Jensen, formann i Fremskritttpartiet, det største av opposisjonspartiene på Stortinget, sier til NRK at hun er helt enig med Sandal i at det er korrekt av komiteen å holde "insidesaken" utenfor morgendagens møte.

Jensen legger imidlertid til at dersom det skulle komme fram noe i Kredittilsynets rapport som er uklart eller kritisk til DnB Nors håndtering av denne saken, vil det kunne bli aktuelt med en egen høring, men da i regi av Stortingets kontrollkomité.