Honda tilbakekaller 412.000 biler

Honda tilbakekaller 412.000 biler i USA på grunn av problemer med bremsene. Bremsepedalen kan være for myk, ifølge den japanske bilprodusenten.

Honda Elements 2007

Honda Elements på rekke og rad i Littleton, Colorado, USA.

Foto: D. Zalubowski / Scanpix/AP

Problemene gjelder 344.000 biler av modellen Odyssey og 68.000 av modellen Element. For begge er det årsmodellene 2007 og 2008 som har hatt problemer.

Myke pedaler

Tilbakekallingen skjer etter klager fra kundene over at bremsepedalen etter hvert ble for "myk", og sank nedover mot gulvet. Flere tilfeller av kollisjoner og mindre uhell er rapportert til myndighetene i USA.

Oppfordringen fra Honda kommer i en tid da folks oppmerksomhet er rettet mot bilprodusentenes sikkerhet, først og fremst etter at Toyota har hatt store problemer med gasspedalene i mange av sine biler.

LES OGSÅ:

Toyota tilbakekaller 436.000 biler

Toyota-sjef beklager overfor Kongressen

– Toyota løp løpsk på E 18

Det er luft som har kommet inn i bremsesystemet og ført til at bremsepedalen synker eller kjennes for myk etter måneder eller år, ifølge Honda Motor Co.

Vi være sikre

- Selv om ikke alle bilene vi tilbakekaller er berørt av problemet, kaller vi inn alle mulige kjøretøyer for å forsikre alle kundene at deres biler vil funksjonere riktig, sier Hondas talsmann Chris Martin.

Odyssey er en minibuss og Elements en SUV.

Også tidligere i år har Honda tilbakekalt biler. Da ble 430.000 biler i USA tilbakekalt. Den gangen skyldtes det klager på kollisjonsputene.

Også andre produsenter har tilbakekalt i år:

Nissan tilbakekaller 540.000 biler

Suzuki kaller tilbake 430.000 biler

Hyundai tilbakekaller 47.300 biler