NRK Meny
Normal

Hellas trues med eurosanksjoner

Hellas må ta flere grep for å redusere budsjettunderskuddet ellers vil det bli innført sanksjoner mot landet, truer eurolandene.

Hellas' statsminister Georgios Papandreou

Statsminister i Hellas, Georgios Papandreou, må gjøre mer for å redusere underskuddet.

Foto: Petros Giannakouris / Scanpix/AP

– Hellas må intensivere arbeidet med å redusere underskuddet. Om vi ikke blir overbevist, er sanksjoner en mulig løsning, sier Jean-Claude Juncker, som er formann for eurosonens finansministre.

Han er både finansminister og statsminister i Luxembourg.

Må redusere underskuddet

– Hellas må forstå at skattebetalerne i verken Tyskland, Belgia eller Luxembourg ønsker å betale for feilene som er begått i den økonomiske politikken i Hellas, understreker Juncker.

Han sier at det er enighet blant eurosonens finansministre om at Hellas må gjøre mer for å redusere underskuddet, men at man også er åpne for å hjelpe Hellas.

EUs finanskommissær Olli Rehn reiser mandag til Aten for å diskutere det greske budsjettunderskuddet med Hellas' finansminister George Papakonstantinou.

Diskuterte hjelpetiltak

Finansministrene i EU møttes i forrige uke i Brussel for å diskutere hjelpetiltak i forbindelse med den økonomiske krisen i Hellas.

– Vårt syn er at risikoen nå materialiserer seg og at det derfor er helt nødvendig med ytterligere tiltak, sa økonomikommissær Olli Rehn etter møtet.

Den greske finansministeren George Papaconstantinou lovet samtidig at underskuddet på de offentlige finansene skal bringes under kontroll.