Pusset opp Skattedirektoratet mens de ble gransket

Samtidig med at malerfirmaet pusset opp lokalene til Skattedirektoratet, ble de gransket for svart arbeid.

Men direktoratet kunne ikke advare om situasjonen på grunn av taushetsplikten, skriver Aftenposten.

Ifølge avisen ble oppussingen utført av AF Gruppen som hovedentreprenør, hvor en av underleverandørene, Aktiv Maler Service, knyttes til kriminelle nettverk.

Tirsdag skrev avisen at selskapet, siktet for grov korrupsjon, har hatt flere oppdrag på byggeprosjekter finansiert av norske skattekroner.

– Kunne ikke kaste dem ut

Konserndirektør Morten Grongstad i AF Gruppen bekrefter han at de har brukt Aktiv Maler Service som underleverandører på oppussingsprosjektet hos Skattedirektoratet.

Seksjonsleder i Skatteetaten og satsingsleder for Eiendom, Bjørn Marhaug, sier til avisen at de visste at det foregikk et bokettersyn mot Aktiv Maler Service, men at de hadde taushetsplikt.

– De ble sjekket underveis, og oppfylte alle formelle krav på dette byggeprosjektet, sier Marhaug.

Han mener de ikke hadde myndighet til å kaste dem ut.

Nekter straffskyld

Det er Entra som er byggherre for prosjektet. I en e-post til Aftenposten svarer kommunikasjonsdirektør Hege Njå Bjørkmann at Entra stiller krav om å følge lover og regler for alle leverandører i kontrakter.

Hun viser til at Entra under denne rehabiliteringen har samarbeidet med Skatt øst og Sentralskattekontoret for utenlandssaker for å unngå uregelmessigheter.

30-åringen bak selskapet Aktiv Maler Service AS er siktet for heleri, brudd på utlendingsloven, momslovgivningen og grovt bedrageri. Hans advokat, René Ibsen sier at hans klient nekter straffskyld etter siktelsen.