NRK Meny
Normal

- Jeg er skuffet

- Selv om det er historien om et lenge varslet mord, er jeg skuffet over at regjeringen har droppet en generell skattelette, sier NHO-direktør Finn Bergesen jr.

Finn Bergesen jr.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Regjeringen la i dag frem sin krisepakke på 20 milliarder kroner.

Les: Krisepakken er på 20 milliarder

Les: Her er krisepakken

- Krisen er ikke bare i offentlig sektor

- Den er innrettet mot små bedrifter. Andre skatteletter ville ha kommet større bedrifter til gode. Pengene ville da ha blitt i bedriftene i stedet for å gå inn til staten, sier Bergesen til nrk.no.

Men ett lyspunkt mener han det er.

- Det positive er at til og med en rødgrønn regjering har skjønt at det går an å gi skattelette, sier Bergesen og legger til:

- Bygg og anleggsbransjen kommer godt ut av krisepakken. Men den er i liten grad er rettet mot hele næringslivet og særlig konkurranseutsatt sektor. Det er ikke en krise i offentlig sektor, det er en krise i næringslivet.

Les: - Dette er ingenting å skryte av

Spår vesentlig høyere ledighet

LO-leder Roar Flåthen er derimot svært fornøyd med at regjeringen har lyttet til hans råd.

Roar Flåthen og Anders Folkestad

UNIO-leder Anders Folkestad og LO-leder Roar Flåthen i Stortingets vandrehall.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

- Jeg er glad for at de fulgte vårt råd og ikke ga generell skattelette.

Men som leder i en arbeidstakerorganisasjon med 850.000 medlemmer, er spådommene for arbeidsledigheten dyster lesning for Flåthen. Regjeringen oppjusterte i dag tallet på hvor mange som trolig står uten jobb når dette året er omme, og anslår at arbeidsledigheten vil være på rundt 4 prosent.

- Det er ingen tvil om at arbeidsledigheten vil være vesetlig høyere ved utgangen av året enn ved inngangen. Så det er for tidlig å si i hvor stor grad denne krisepakken kan demme opp mot den økende ledigheten, sier Flåthen til nrk.no.

Også han trekker frem bygg- og anleggsbransjen som vinneren etter at regjeringens tiltak ble lagt frem.

Les: Byggenæringen fikk det de ba om

- Permitteringene vil komme i privat sektor, spår han. - Taperne etter krisepakken er dem som blir arbeidsledige - uavhengig av bransje.

Les: Krisepakke gir krisemøte