Faremo er het kandidat

Grete Faremo er etter det NRK erfarer den heteste kandidaten til vervet som ny styreleder i Hydro og har stilt seg til disposisjon for styret.

Grete Faremo
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Leder av valgkomiteen i Hydro, Svein Steen Thomassen, vil ikke uttale seg om Faremos kandidatur.

Faremos kandidatur kan utløse nytt bråk, både blant Hydros 26 000 ansatte og i politiske kretser.

For den tidligere Arbeiderparti-statsråden var med å godkjenne de omstridte opsjonsavtalene som utløste bråket i sommer, hvor konsekvensen ble at næringsministeren presset Jan Reinås til å trekke seg som styreleder.

Dette sa en skuffet og bitter Jan Reinås etter møte med næringsminister Dag Terje Andersen søndag 5. august:

Jeg fikk klar beskjed fra næringsministeren i to møter, at regjeringen bare ville bidra til å løse opsjonssaken  dersom jeg gikk av.

Jan Reinås

- Ingen kommentar 

 

Leder av valgkomiteen i Hydro, Svein Steen Thomassen, vil ikke si om dette er uheldig for Grete Faremos kandidatur.

- Nei det kan jeg ikke kommentere, sier han til NRK.

Svein Steen Thomassen

Leder av valgkomiteen i Hydro, Svein Steen Thomassen

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Mandag overføres rundt 5.000 Hydro-ansatte til olje- og gassgiganten StatoilHydro, mens 26 000 ansatte blir igjen og danner verdens tredje største aluminiumsselskap Nye Hydro.

Tidsplanen sprakk

Opprinnelig var planen at valgkomiteen skulle ha styrekabalen ferdig til 1. oktober.

Denne tidsplanen har sprukket, og nytt styre vil etter hva NRK har grunn til å tro først være klart i slutten av oktober.

- Da vi nevnte datoen 1.oktober, handlet det om de to fra Hydro-styret som skulle over til styret i StatoilHydro.Nå er dette blitt et mer omfattende prosjekt, sier Steen Thomassen.

Problemene han sikter til er at tre styremedlemmer ikke ønsker gjenvalg i protest mot statens håndtering av opsjonssaken i sommer.

De eneste nye som er klare for Nye Hydros styre er ansatt-representantene Jørn Lilleby og Billy Fredagsvik. Sistnevnte som representant for rundt 6 000 LO-organiserte i Hydro.

(NRK)