Europeiske børser fortsetter nedtur

Nedturen på europeiske børser fortsetter etter gårdagens dårlige tall.

Nedtur i aksjemarkedet

I går var den værste dagen i aksjehandelen i New York siden finanskrisen. I dag følger europeiske og asiatiske børser nedgangen.

Foto: BRENDAN MCDERMID / Reuters

Frankfurt-børsen åpnet med nedgang fredag

Rett ned og opp igjen etter åpning i Frankfurt.

Foto: PAWEL KOPCZYNSKI / Reuters

Oslo Børs åpnet med en nedgang på over 3 prosent fredag morgen. Trenden er den samme i store deler av Europa.

Den britiske FTSE 100-indeksen åpnet med en nedgang på 3,2 prosent. Tyske Dax gikk ned 3,5 prosent, og franske Cac 40 falt 2,8 prosent.

Den europeiske nedturen følger etter et kraftig fall på asiatiske børser . I Japan gikk hovedindeksen ned 3,7 prosent, og i Hong Kong var fallet på 4,6 prosent, ifølge BBC.

I går stengte Oslo Børs etter et fall på 4,83 prosent, noe som er det største fallet til nå i år . Hittil har børsen tapt 14,64 prosent siden nyttår. Bare denne uka har nedgangen vært på over 12 prosent.

Alle de store europeiske børsene gikk tilbake, og det samme gjorde USA-børsene.

Da de amerikanske børsene stengte i går kveld, ble det klart at Dow Jones-indeksen hadde rast 4,31 prosent. Det var det kraftigste fallet siden 2008.

– De økonomiske utsiktene skaper en høy grad av stress blant investorene, og tilliten til utviklingen vil trolig forbli svært svak. USAs økonomi mister fart, og er på vei inn i en fase der de vedtatte utgiftskuttene vil bli satt ut i livet, sier analytikeren Keith Bowman ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Oljeprisene fortsetter fallet, og et fat med nordsjøolje blir omsatt for 107,02 dollar, ned 0,48 prosent, mens et fat amerikansk lettolje går ned med 1,19 prosent til 85,36 dollar fatet.