Etterforskningen har allerede pågått i noen dager og det er innhentet informasjon fra en rekke aktører, skriver Økokrim i en pressemelding.
Etter straffeprosessloven § 224 kan etterforskning foretas når det er rimelig grunn til å undersøke om det foreligger straffbart forhold som forfølges av det offentlige, heter det i pressemeldingen.
- Grunn til å undersøke
Økokrim mener det er rimelig grunn til å undersøke om det er begått en straffbar handling i den såkalte Tønne-saken, men understreker at man på ingen måte har konkludert med at det foreligger noen straffbar handling i saken.
Informasjonssjef Øivind Østang ved Statsministerens kontor sier at kontoret fortsatt står ved beslutningen om ikke å anmelde Tønne da dobbeltlønnen ble kjent.
- Vår vurdering var at dette ikke var nødvendig. Men når Økokrim nå har tatt beslutning om å se på saken er dette selvfølgelig helt i orden, og vi tar det til etterretning, sier Østang til NRK.
Forstår etterforskningen
Tore Tønne sier han forstår at Økokrim starter etterforskning av ham, etter all oppmerksomheten saken har fått.
– Slik denne saken har utviklet seg i media, er det forståelig at Økokrim foretar sine undersøkelser. Jeg har full tillit til Økokrims gjennomgang av saken og imøteser en rask avklaring. For øvrig vil jeg ikke kommentere saken så lenge Økokrim arbeider med den, sier Tønne til NRK.