Egypt får låne 16 mrd. kr. av IMF

Egypt får låne 16 mrd. kr. av Det internasjonale pengefondet (IMF) over de neste tolv månedene for å få fart i landets økonomi.

Egypts sentralbanksjef Farouk El Okda, finansminister Samir Radwan (t.h.) og USAs Timothy Geithner

Pengene skal hjelpe Egypt med å komme i gang igjen etter revolusjonen, sier Egypts finansminister Samir Radwan (t.h.). Her sammen med landets sentralbanksjef Farouk El Okda (t.v.) og USAs finansminister Timothy Geithner.

Foto: YURI GRIPAS / Reuters

Pengene skal hjelpe Egypt med å komme i gang igjen etter revolusjonen, opplyste Egypts finans­minister Samir Radwan søndag, ifølge nyehtsbyrået AFP.

IMF og Egypt er enige om en lånerente på 1,5 prosent, ifølge Radwan.

– Vi vil støtte Egypt og er klar over presset på statens ressurser, spesielt med tanke på pengeoverføringer fra arbeidere i utlandet og turisme, sa Ratna Sahay, visedirektør for IMFs avdeling for Midtøsten- og Sentral-Asia.

Ingen vekst siden revolusjonen

Den egyptiske økonomien er i stor grad er avhengig av turisme. Turiststrømmen har vært svært liten og den økonomiske veksten i landet nær null under og etter revolusjonen i februar, da Hosni Mubarak gikk av som president.

Titusenvis av egyptiske arbeidere i Libya, som brukte å sende penger tilbake til familiene sine i Egypt, har også måtte flykte grunnet uroen i nabolandet.