NRK Meny
Normal

DnB NOR: – Kjøp Veidekke-aksjer

Midt i stormen rundt ulovlig prissamarbeid i asfaltbransjen anbefaler DnB NOR folk å kjøpe Veidekke-aksjer.

Terje R. Venold under kvartalspresentasjon

Konsernsjef Terje R. Venold står midt i stormen, men får støtte av meglere som tror aksjekursen sank for mye i forrige uke.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

I forrige uke falt Veidekkes aksje betydelig på børsen etter nyhetene om at selskapet skal ha deltatt i omfattende ulovlig prissamarbeid med en av sine hovedkonkurrenter i asfaltmarkedet NCC.

Bare på torsdag falt aksjen med nesten 5 prosent etter at konsernsjef Terje R. Venold kvelden før hadde bekreftet at selskapet har deltatt i det ulovlige samarbeidet om pris og marked i Midt-Norge.

Selskapet har vært i hardt vær, og toppledelsen har kjempet hardt for å bevare selskapets tillitt. Blant annet ba konsernsjefen om møter med de aller fleste politiske partiene på Stortinget for å få muligheten til å informere beslutningstakerne direkte om deres versjon av saken.

En sak som eksploderte da en tidligere distriktssjef i asfaltdelen Kolo Veidekke stod fram til NRK med sin historie om ulovlig markedssamarbeid. Distriktssjefen kunne fortelle hvordan han samarbeidet med sin konkurrent NCC Roads ved å dele markedet mellom de to selskapene i Midt-Norge.

Alt bråket rundt Veidekke sees ikke som et problem, men derimot som en mulighet av meglerne hos DnB NOR Markets.

– Ser en kjøpsanledning

Meglerhuset skriver i sin ukentlige vurdering av markedet at Veidekke-aksjen er en av de beste investeringsalternativene akkurat nå.

– Veidekke har falt nesten 10 prosent på nyhet om at selskapet etterforskes i forbindelse med mulig kartellvirksomhet. Vi tror kursreaksjonen er overdreven, og ser en kjøpsanledning, skriver DnB NOR Markets.

I dag kan Konkurransetilsynet fortelle til NRK at alle medieoppslagene har skapt betydelige mengder tips om saken. Blant annet skal det ha kommet inn nye ukjente opplysninger i saken.

Les også: Tipsstrøm etter asfaltsak

Likevel virker meglerne å tro at problemene vil blåse over. Dermed anser de den lave kursen etter fallet før helga som en mulighet til å være med på oppturen og innhente avkastning.

– Da Veidekke mest sannsynlig slipper bot da det var de som fremla saken for Konkurransetilsynet (..) anser vi dette som en kjøpsanledning, skriver meglerne og understreker at asfaltdelen av selskapet ikke er den som vanligvis påvirker bunnlinja mest.

Hittil i dag har aksjekursen steget med over 3 prosent. Så anbefalingen kan ha hatt sin virkning eller rett og slett truffet på en trend i markedet.