Hopp til innhold

Får ikke dekket Baasland-lån

DnB NOR ble i dag frikjent for erstatningskravet som Selvaag-arving Cecilie Nustad reiste etter Baasland-saken.

Cecilie Nustad

Cecilie Nustad tapte saken mot DnB NOR

Foto: NRK

Hun krevde 26 millioner kroner i erstatning fra banken etter å ha blitt lurt til å låne Bjarte Baasland pengene.

Selvaag-arving Cecilie Nustad krevde banken for 26 millioner i erstatning fordi hun mente banken burde rapportert svindeldømte Bjarte Baaslands pengebruk til politiet.

LES OGSÅ: Krever DnB NOR i ny Baasland-sak

Baasland ble dømt til fire års fengsel og til å erstatte beløpet han svindlet fra Nustad, i oktober i år. Den første delen av dommen er anket.

- Burde varslet Økokrim

Cecilie Nustad var nær venn og tidligere nabo av familien Baasland, og lånte en rekke store summer til eldstesønnen Bjarte - etter at hans mor spurte - fra 2006 og utover.

Pengene ble overført enten til Bjarte Baaslands konto i DnB NOR, eller til hans mors konto i samme bank. Nustad krevde ikke sikkerhet for lånene.

Nå mener långiveren Nustad at banken burde ha varslet Økokrim om at en mann som var uten arbeid, uten formue og hadde en gjeld på mellom 3 og 5 millioner ikke kunne disponere slike summer som han jevnlig overførte til internasjonale spilleselskaper.

Ingen sammenheng

Banken har ment at den ikke kunne hadde ansvar for det som skjedde, og at det ikke er mulig å se noen sammenheng mellom bankens handlinger og tapet Nustad ble påført.

Nå har Oslo tingrett gitt banken medhold i at den aldri var uaktsom. DnB NOR får også dekket saksomkostningene sine.

LES OGSÅ: Baasland dømt til fire år i fengsel