Tirsdag møtes noen av dem sammen med andre internasjonale toppledere og politikere til Verdens økonomiske forum (WEF) i det sveitsiske vintersportsstedet Davos.
Utenriksminister Børge Brende reiser fra Norge. Mandag avviste han overfor NTB anklagene om at Davos-møtet bare er en rikmannsklubb.
– Jeg har aldri sett på det som det. Verdens økonomiske forum er stedet for å skape viktige partnerskap mellom næringsliv, det sivile samfunn og myndigheter, sier Brende til NTB.
– Sosial uro
Men det handler uansett om penger i Davos, og i forkant av årets konferanse i Alpene har den humanitære organisasjonen Oxfam lagt fram tallenes tale for fattige og rike i verden.
Ifølge tallene fra organisasjonen har et par busslaster med mennesker, 85 personer, en samlet formue på litt over 1 billion pund (tusen milliarder).
Dette er like mye som de 3,5 milliarder fattigste menneskene i verden har til sammen.
Om man tar for seg de 1 prosent rikeste menneskenes formue, består den av 680 billioner norske kroner – 65 ganger så mye som den fattigste halvdelen av verden.
Oxfam advarer mot at de økende forskjellene på fattig og rik er en trussel mot politisk stabilitet og kan føre til sosiale uroligheter, skrive The Guardian.
– Grabber til seg
Oxfam-leder Winnie Byanyima skal selv være til stede på Davos-konferansen.
– Det er rystende at i det 21. århundre har halvparten av verdens befolkning – 3,5 milliarder mennesker – like mye som en liten elite som alle ville fått plass på en dobbeltdekkerbuss, sier Byanyima.
Hun sier at de sosiale ulikhetene ikke har blitt større av seg selv, men fordi den rike eliten grabber til seg makt, og påvirker politiske prosesser slik at økonomiske lover virker i deres favør.
– Om ulikhetene vokser skaper det en ond sirkel hvor penger og makt blir noe for de få, mens resten av oss må slåss om smulene fra bordet, sier hun.
Hun oppfordrer årets deltakere om å forplikte seg til å avstå fra skatteunndragelser eller å bruke formuen sin på å skaffe seg politiske fordeler.
– Penger gir innflytelse
I forbindelse med rapporten fikk Oxfam gjennomført en spørreundersøkelse i flere land.
Deltakerne ble spurt om de tror at de rike har for mye innflytelse over hvilken retning landet går i.
I Storbritannia ble i underkant av 1200 mennesker spurt..
67 prosent oppga at de var enige, 37 prosent var svært enige, mens 12 prosent oppga at de enten var uenige eller svært uenige.
Størst bekymring over de rikes makt fant man i Spania, etterfulgt av Brasil og India. Nederlendere er de som i minst grad slutter seg til at de rike har for mye innflytelse.
Skattelette for de rikeste
Ifølge Oxfam-rapporten har de aller rikeste over de siste tiårene vunnet flere politiske seire i kampen for blant annet skattelette.
Siden slutten av 1970-tallet har skattenivå for de aller rikeste gått ned i 29 av de 30 landene hvor denne informasjonen er tilgjengelig, ifølge rapporten.
– De rikeste har kunnet begunstige seg på de fattige og middelklassens bekostning, har skapt en situasjon hvor 70 prosent av verdens befolkning bor i land hvor ulikhetene har økt siden 80-tallet, heter det i rapporten.
Kongelige, rike og kjendiser
Årets Davos-møte går av stabelen for 44. gang, og som vanlig er det tunge navn blant de 2500 deltakerne.
I korridorene på det strengt bevoktede konferansesenteret kan statsminister Erna Solberg (H) i år blant annet møte på statsministerkollegene David Cameron og Shinzo Abe og presidentene Shimon Peres og Dilma Rousseff fra en lang politikerliste.
- LES OGSÅ:
I kafeteriaene kan rundt 1500 av verdens fremste næringslivsledere vrimle med kjendiser som Matt Damon og Bono og kongelige som det norske kronprinsparet og Jordans dronning Rana, skriver NTB.
Økonomisk utvikling, ny vekst, fremvoksende økonomier og bedre globalt handelssamarbeid er igjen viktige temaer. Men også krig og konflikt har satt sitt klare preg på årets samling.
– Ikke noe annet sted i verden samles så mange aktører om vår globale fremtid, mener WEF-sjef Klaus Schwab.