NRK Meny
Normal

Gjett hvem som er helter på Wall Street

Tro det eller ei, men under OL raser curling-feberen blant aksjemeglerne på Wall Street.

Thomas Ulsrud og Norges curlinglag

THE IN-CROWD: Meglerne på Wall Street følger norske og utenlandske curlere med argusøyne.

Foto: Toshifumi Kitamura / Scanpix/AFP

Å handle aksjer på gulvet på Wall Street har vært sammenlignet med å svømme med haier. Nå viser imidlertid beinharde askjemeglere roligere sider ved seg selv. Under OL har haiene fått smaken på store steiner.

Les også: - Nå skal vi bare nyte medaljen
Les også: Norge til OL-finalen i curling

For når dagens siste kjøps- eller salgsordre er brølt ut og sluttklokken på verdens viktigste børs slår, slukker CNBC tickerne over aksjeresultater. Deretter overtar den nye it-sporten curling.

– Det er som å ta et glass Merlot etter arbeidstid, sier administrerende direktør Douglas Kass i Seabreeze Partners til NY Times .

Ikke alene

Og det er ikke bare partnerne til Kass som slapper av med de store steiners flukt over isen. Også i Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs og JP Morgan Chase rapporteres det at curlingsendingene fra Vancouver brukes som ren terapi etter en lang arbeidsdag.

Wall street

SPENNING: Meglerne på Wall Street liker spenningen og det rolige i curlingen.

Foto: Richard Drew / Scanpix/AP

Selv i Finansdepartementet i USA har sporten fått fotfeste.

Det har blant annet ført til at uttrykk som «kizzle kazzle», en ruglete stein som brukes når isen er myk, har gått inn i haienes vokabular.

Grunnleggende likheter

Robert Kelly, administrerende direktør i Bank of New York Mellon, var «skip» da han vokste opp i Canada. Han har ingen illusjoner om egen sport.

– Hvis vi stikker fingeren i jorda; dersom enten amerikansk fotball eller baseball ble spilt på vinteren ville ingen sett på dette, sier Kelly til NY Times .

Meglere på Wall Street

FEIRER GULLET? Det er ikke kjent om meglerne på Wall Street vil feire et eventuelt norsk gull i curling. De kommer imidlertid garantert til å følge med.

Foto: DON EMMERT / Scanpix/AFP

Han mener likevel spillet ikke skiller seg nevneverdig fra det å jobbe som megler på Wall Street. Både med hensyn til langsiktige og kortsiktige plasseringer og strategier, samt det viktigste av alt i meglernes Mekka.

– Målet er å vinne. Akkurat som på Wall Street.