Brustad stopper aksjehandelen

Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad stoppet i ettermiddag transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions.

Video nsps_upload_2009_4_8_19_27_25_2821.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Nett-TV: Brustad stanser Aker-transaksjoner. Klikk på bildet for å spille av klippet.

- Saken har blitt behandlet uryddig. Staten burde blitt orientert bedre, sier Brustad på en pressekonferanse i dag.

Brustad forventer nå full opprydning i Aker og Aker Solution.

- Staten mener at de inngåtte transaksjonsavtalene mellom Aker og Aker Solutions ikke er bindende, sier Brustad, som mener transaksjonene enten må nullstilles eller behandles i Aker Solutions' generalforsamling.

Les også: - Høyre bør roe seg ned

Brustad viser til at det er tre store eiere i Aker Holding som eier vel 40 prosent av aksjene i Aker Solutions.

– All fornuft tilsier at Aker Holding skulle hatt anledning til å delta i overlegningene i en transaksjon hvor Aker-Gruppen – med Aker og Aker Solutions – sitter på begge sider av forhandlingsbordet, sier Brustad.

Full tillit til Kjøll

De siste dagene har Brustad plukket ut både de juridiske og de finansielle rådgiverne som skal bistå departementet i den gjennomgangen som er bebudet.

Aker Holding har foreløpig ikke kommet med noen informasjon om den undersøkelsen dette selskapet skal gjennomføre etter anmodning fra departementet.

Ansvarlig for denne gjennomgangen er statens representant i Aker Holdings styre, Berit Kjøll. Brustad uttrykte i dag full tillit til Kjøll.

Les også: - Aker-saken kan ende med riksrett

Bekrefter korrupsjonsanklager

Høyres nestleder, Jan Tore Sanner, bekreftet tidligere i dag at partiets næringspolitiske talsmann, Torbjørn Hansen, har full ryggdekning i partiledelsen for sine uttalelser om politisk korrupsjon og vurdering av riksrett mot Sylvia Brustad.

Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap) ba onsdag morgen Høyres ledelse om å avklare hvorvidt partiet står bak de mange utspillene fra stortingsrepresentant Torbjørn Hansen den siste tiden.

- Mandag snakket han om politisk korrupsjon, onsdag vil han vurdere riksrett, jeg synes han snart bør roe seg litt ned, sier Brustad.

Les også: To advokatkontor gransker Aker

- Har støtte fra toppledelsen

Høyre-leder Erna Solberg lader opp til norsk valgkamp med påskeferie på Tenerife, men nestlederen fastslår at Hansen har full støtte i partiets toppledelse.

Riktignok minner Sanner om at Hansen bare har sagt at statsrådens forhold til ansvarsloven og mulig riksrett må vurderes og at Aker-transaksjonene minner om politisk korrupsjon, men så langt har Hansen full støtte fra partiet.

Video nsps_upload_2009_4_8_19_31_35_2822.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Nett-TV: Bakgrunn: Da staten ble Aker-eier. Klikk på bildet for å spille av klippet.