Brustad roser Røkke

Kjell Inge Røkke var ikke nådig i sin karakteristikk av næringsminster Sylvia Brustad. Hun svarer med å rose Aker-styreformannen for å være opptatt av å finne en løsning.

Video nsps_upload_2009_4_22_19_28_8_3703.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Røkke gjorde narr av opphetede uttalelser nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap) kom med i dagene etter Aker-transaksjonene, og på dialekten hennes la han fram sin versjon av saken.

– Hun agerer som en eier

– Je er forbanna, sa Røkke på Brustads dialekt.
– Hun agerer som hun er eier, generalforsamling og styreformann, men hadde ikke tid til å høre på fakta, sa Røkke i dag.

Video nsps_upload_2009_4_22_15_33_42_3668.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Røkkes parodi av Brustad.

Dreier seg ikke om enkeltpersoner

Brustad på sin side valgte i Dagsrevyen i kveld å rette oppmerksomheten mot saken og veien videre.

– Dette dreier seg ikke om enkeltpersoner, dette dreier seg om en sak og om arbeidsplasser, sa Brustad og fokuserte på at partene i Aker-saken vil finne en løsning.

– Det positive som jeg også oppfattet at Røkke sa i dag, er at han er åpen for å finne en løsning, og det mener jeg er veldig viktig nå, sa Brustad.

Tok kontakt

Fredag 3. april mente flere finanseksperter at Aker Solutions betalte kraftig overpris for selskapene. Brustad avviste i dag Røkkes påstand om at hun ikke hadde hatt kontakt med sentrale personer i Aker-systemet i forkant av salget.

– Jeg tok fredagen før påske umiddelbar kontakt med styreleder i Aker Holding Øyvind Eriksen, og vi har hatt kontakt med representanter for Ake-Systemet, sa Brustad.