NRK Meny
Normal

Børsen ned over to prosent

Oslo Børs endte ned over to prosent etter at oljeprisen fortsetter å falle. Blant få lyspunkter var Storebrand som steg videre på oppkjøpsspekulasjoner.

Oslo Børs
Foto: Håkon Mosvold Larsen, Larsen, Håkon Mosvold

- Markedet er ned med et fall i oljeprisen på rundt én dollar siden i går. Olje og offshore gikk dårlig i statene i går med Transocean ned over fire prosent, sier en aksjemegler til Reuters.

Oppkjøp og lav oljepris ga støtte til børsoppgang i Europa, uten at det var i nærheten av å forplante seg til Oslo.

Foruten de tungtveiende oljeaksjene, der Statoil og Norsk Hydro falt henholdsvis 3,1 og fire prosent, senkes riggaksjene markert.

SeaDrill falt 3,7 prosent og Ocean Rig endte ned to prosent.

Hovedindeksen endte ned 2,1 prosent til 370 poeng. Det ble omsatt aksjer for 13,2 milliarder kroner.

Oppkjøpsspekulasjoner

Storebrand gikk mot strømmen og steg 3,3 prosent. Den siste uken har aksjen steget oppunder ti prosent.

- Det er spekulasjoner om oppkjøp. Selskapet har steget mer enn sektoren i september, særlig de siste dagene. Tilbakekjøpsprogrammet hjelper, og der er det bare noen dager igjen, sier en analytiker til Reuters.

Fondsfinans publiserte tirsdag en Storebrand-analyse med tittel "verdsatt med rabatt -- kan komme i spill" der livselskapet heves til "buy" fra "hold".

Kursmålet ble dratt opp til 75 kroner fra 65 kroner.

Utenlandske meglerhus markerer seg sterkt på kjøpersiden. Renewable Energy Corporation fikk et kraftig løft onsdag etter at det ble offentliggjort kapasitetsutvidelser innen solcelle- og modulvirksomheten.

Torsdag faller aksjen tilbake 3,7 prosent.