Berit Kjøll tar selvkritikk

Statens representant i Aker Holding-styret, Berit Kjøll, sier hun angrer på at hun stolte på forsikringer hun fikk.

Video nsps_upload_2009_4_14_21_32_13_2990.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Berit Kjøll har vært under et voldsomt press de siste dagene - som ikke ble mindre etter at Aker ASAs revisjonsutvalg i dag la fram sin rapport.

Der hevdes det at Berit Kjøll takket nei til å få utdypende informasjon rundt salget til Aker Solutions.

- Statens representant ble spurt om hun ville ha den samme informasjonen som de svenske aksjonærene. Så vidt vi kan forstå var det ikke noe ønske om å være med på den gjennomgangen, sier revisjonsutvalgets leder Finn Berg Jacobsen.

- Ting kunne vært gjort annerledes

Kjøll anklager revisjonsutvalget for å fare med løgn, og hun sier at hun ikke har sovet i timen.

Men på spørsmål fra NRKs reporter innrømmer Kjøll at hun kunne ha bedt om å få saken utsatt.

- Det er klart at man i ettertid ser at mye kunne vært gjort annerledes. Men husk, dette var en orienteringssak. Vi ble forsikret om at dette ikke var noe vi skulle inn og beslutte. Denne saken hører hjemme til beslutning og vurdering på generalforsamlingen i Aker Solutions, sier Kjøll.

- Lett å være etterpåklok

- Men kunne du ikke sagt fra at denne saken må opp på generalforsamling, slik du sier nå i ettertid?

- Jo, i ettertid kan man si det, men jeg fikk forsikringer der og da om at alt var i orden både juridisk, forretningsmessig og strategisk, samt at dette var veldig bra for Aker Solutions sin fremtid. Jeg er opptatt av alle aksjonærer, og når man får slike forsikringer i et møte, stoler man på det, sier hun, og legger til:

- Det er lett å være etterpåklok. Jeg har sittet i styrer i 20 år, og jeg stoler på folk når jeg sitter i et styrerom, spør administrasjonen hva som er fakta, og får forsikringer. Jeg har gjort feil der, og beklager det. Det er trist at jeg ikke kunne stole på de forsikringene jeg fikk, sier Kjøll.

Tidligere i kveld ble det klart at Aker-saken er i ferd med å gå mot en løsning . Aker Solutions er presset til å sende spørsmålet om finansiering av oppkjøpene til generalforsamlingen.

Nett-TV: Se kveldens debatt i Redaksjon EN