NRK Meny
Normal

Avhør av de innside-siktede

Politiet fortsetter avhørene av tre av de siktede i innsidesaken knyttet til handel i Acta-aksjer. To personer er løslatt, men siktelsene opprettholdes.

Acta-grunder Fred Anton Ingebrigtsen (43), hans svoger (38) og en 49 år gammel Stavanger-mann bosatt i Spania er fortsatt inne til avhør i det politiet beskriver som en innsidesak som omfatter 100 millioner kroner.

49-åringen som har tilhold i Spania, ble pågrepet og avhørt etter ankomst til Norge mandag kveld. Ingebrigtsens 38 år gamle søster og en 54-åring bosatt i Sør-Trøndelag, er sluppet fri.

De to ble løslatt sent mandag kveld, men siktelsen opprettholdes, sier politiadvokat Gro Stangeland i Rogaland politidistrikt.

Foreløpig er det ikke avholdt noen fengslingsmøter i saken. Vi har innhentet et omfattende materiale som nøye skal gjennomgås og avhørene fortsetter. Ettersom etterforskningen tar form vil vi fortløpende vurdere om vi skal begjære varetektsfengsling for de øvrige, sier Stangeland.

Hun minner om at politiet har mulighet til å holde en siktet fengslet i inntil 72 timer før vedkommende må framstilles for varetektsfengsling eller slippes fri.

KOLLSRUD: Acta bakgrunn

Steinar Mediaas kommenterer Acta-saken

Innsidehandel og mafiavirksomhet