NRK Meny
Normal

– Fremmer forslag om å kutte formuesskatten i dag

FrP-leder Siv Jensen tar LO-leder Roar Flåthen på ordet og vil allerede tirsdag fremme forslag i Stortinget om å fjerne formueskatten.

Siv Jensen

FrP-leder Siv Jensen sier at hun tirsdag vil fremme forslag om å fjerne formuesskatten.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

I Dagens Næringsliv tirsdag tar LO-leder Roar Flåthen til orde for at regjeringen bør vurdere formuesskattens negative konsekvenser og om den særnorske skatten bør avskaffes.

Roar Flåthen

LO-leder Roar Flåthen sier at organisasjonen over lang tid har fått tilbakemeldinger om at formuesskatten hindrer at kapital blir i norske bedrifter.

Foto: NRK

Flåthen mener at regjeringen og finansdepartementet nå bør gå gjennom hvilke negative effekter formueskatten har for norsk eierskap, norsk industri og norske arbeidsplasser.

Og FrP-leder Siv Jensen er ikke den som lar sjansen til å innkassere politiske poenger gå fra seg når hun tar sjansen, og tar Flåthen bokstavelig talt på ordet i tirsdagens utgave av Politisk Kvarter i NRK P2.

– Jeg har tenkt å ta LO-lederen på alvor. Fremskrittspartiet kommer til å fremme forslag i Stortinget i dag nøyaktig i tråd med det som LO-lederen har skissert, sier Jensen.

Nå har til og med han forstått hvor alvorlig denne skatten er, sier Jensen.

LES OGSÅ:

– Hindrer investeringer og tømmer bedriftene for kapital

– Vi møter mange påstander om formuesskatten i familieeide små og mellomstore bedrifter. De mener at skatten hindrer investeringer og at kapital blir i bedriften, sier LO-leder Roar Flåthen til NRK.

Statsminister Jens Stoltenberg

Statsminister Jens Stoltenberg avviser å diskutere formuesskatten nå.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Flåthen sier at LO har fått slike tilbakemeldinger over lang tid, og at det nå er på tide at finansdepartementet ser på om det er deler av formuesskatten som har uheldige virkninger.

Høyre-leder Erna Solberg mener problemet med formuesskatten er at den utarmer norske bedrifter.

- En norskeid bedrift må tjene mye mer for å ha samme konkurransekraft som en utenlandseid bedrift. Det er ikke bærekraftig i lengden, sier Solberg.

– Ikke aktuelt å fjerne formueskatten

Men parlamentarisk leder Helga Pedersen i Arbeiderpartiet avviser at det er aktuelt for regjeringen å fjerne formuesskatten.

– Det ville være veldig usosialt, og vil gi størst skattelette til dem med høyest inntekt, sier Pedersen i Politisk Kvarter.

I januar i år tok nærings- og handelsminister Trond Giske til orde for å fjerne formuesskatten og erstatte den med en eiendomsskatt.

Men ifølge regjeringssjef Jens Stoltenberg er det ikke aktuelt å engang diskutere formuesskatten nå.

Overfor Dagens Næringsliv avviser Stoltenberg oppfordringen fra LO, og sier at det ikke er noen grunn til å ta opp en debatt om formuesskatten nå.