Hopp til innhold

Dette blir den siste SAAB-en i salg

2010-modellen av SAAB 9-3 ligger an til å bli den siste bilen fra det folkekjære bilmerket. - Helt forferdelig, sier bilforhandler Jan Petter Kokkim.

Saab 9-3 2010-modell

SISTE BIL: - Det er helt forferdelig. Jeg hadde aldri trodd det. Det er trist, og helt uforståelig at det gikk den veien med SAAB, sier daglig leder Jan Petter Kokkim ved Auto Forum Lillestrøm.

Foto: Motor Forum

- Dette blir nok blant de siste SAAB-ene i Norge, konstaterer daglig leder Jan Petter Kokkim ved Auto Forum på Lillestrøm til NRK.

Kokkim har foreløpig bare hørt nyheten om SAAB-nedleggelsen via media. Det har ikke kommet noen meldinger fra SAABs svenske eier General Motors (GM).

- Det er helt forferdelig. Jeg hadde aldri trodd det. Det er trist, og helt uforståelig at det gikk den veien med SAAB, sier Kokkim, og legger til:

- Det er et godt likt bilmerke, som hadde mye bra på gang. Jeg vet de har slitt lenge, men trodde ikke de skulle bli lagt ned likevel, forklarer bilselgeren.

Deler skal leveres

Han sier det fortsatt blir mulig å få tak i deler til SAAB-biler.

- SAAB er garantert leveringsdyktig på deler i ti år. Det vil ikke bli noe problem for vanlige forbrukere, beroliger den daglige lederen.

For Motor Forum vil ettermarkedet nå krympe inn. Men siden forhandleren fører to andre bilmerker vil det likevel være jobber å gå til.

- Jeg synes synd på forhandlere som kun har SAAB, sier han.

Bilforhandleren på Lillestrøm har forhandlerkontrakt direkte med GM. Dermed står Motor Forum sterkere enn en del andre forhandlere, i hvert fall på papiret.

Trofaste kunder

Kokkim vet lite om hvordan GM vil ta seg av forhandlerne i fortsettelsen.
I den siste tiden har det vært nervøse SAAB-kunder innom Motor Forum hver dag.

- De har vært spente og nysgjerrige, og har lurt på om vi har visst noe mer. SAAB har hatt mange trofaste kunder som er glade i bilmerket, slår Kokkim fast.

Selv om GM nå sier de legger ned bilprodusenten, tror Kokkim det likevel kan være et håp.

- Det står en helt moderne bilfabrikk i Trollhättan, og modell 9-5 er klar. For meg virker det helt utenkelig at ingen tar tak, sier Kokkim.